Πανωλεθρία μετά … απρέπειας του Έλληνα υφυπουργού στη συνάντηση με ΟΥΕΦΑ!

Πως ο Ινφαντίνο ανέδειξε το νομικό ολίσθημα του Κοντονή, πού προσπάθησε να του δώσει λίστα «κατηγορουμένων» καταργώντας έτσι το τεκμήριο αθωότητος !

Η σημερινή συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζάνι Ινφαντίνο, πέρα από αναποτελεσματική και αρνητικής εκβάσεως, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ντροπιαστική και δυσφημιστική για τη χώρα μας. Και ειδικότερα για τον άνθρωπο πού έχει αναλάβει την πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού : Τον κ. Σταύρο Κοντονή.

Τα σημεία της διαφωνίας του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού

κινήματος με το νομοθετικό εξάμβλωμα του κ. Κοντονή, είναι ήδη γνωστά και βεβαίως, ουδείς περίμενε ότι ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ θα συμφωνούσε με τις απίθανες διατάξεις του νομοσχεδίου. Ηταν κοινό μυστικό ότι η ΟΥΕΦΑ δεν επρόκειτο να δεχτεί απολύτως τίποτα απ’ όσα εγγίζουν τη λειτουργία του ποδοσφαίρου. Εκείνο όμως πού δεν περίμενε κανένας, ήταν η απίστευτη και πρωτοφανής νομική ΑΠΡΕΠΕΙΑ του υφυπουργού, ο οποίος προσπάθησε (!) να παραδώσει στον ξένο εκπρόσωπο, λίστα με τα ΟΝΟΜΑΤΑ των ανθρώπων πού έχουν χαρακτηρισθεί ως «κατηγορούμενοι» από τον ανακριτή.

Εκείνο πού αδυνατούμε να εξηγήσουμε, είναι πως γίνεται ένας υπουργός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους, ο οποίος υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την έννομη τάξη της χώρας να παραδίδει σε ΞΕΝΟ παράγοντα του ποδοσφαίρου λίστα με ονόματα υποτιθέμενων «ενόχων» για διάφορα ΜΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ «αδικήματα», ενώ σαν ΕΛΛΗΝΑΣ κυβερνητικός αξιωματούχος θα έπρεπε να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ με πάθος τους Ελληνες πολίτες.

Πού ακούστηκε, αλήθεια, να έχει … αποφασίσει από μόνος του ότι ένας θεωρητικός κατηγορούμενος είναι … ήδη ένοχος ! Διότι η προσπάθειά του να δώσει στον ξένο αξιωματούχο την λίστα με τα ονόματα, ως «λίστα ενόχων για τη … διαφθορά» του ποδοσφαίρου, αποδεικνύει ακριβώς αυτό : Ότι στο μυαλό και τη συνείδησή του, ο κ. Κοντονής έχει ήδη αποφανθεί για την … ενοχή των συμπεριλαμβανομένων σ’ αυτή ! Πριν από κάθε δικαστήριο, πρίν από κάθε διαδικασία !
Ερώτηση : Πού είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ πολιτισμός ενός ανθρώπου, πού επαγγέλλεται και τον δικηγόρο;

Και βέβαια, ο κ. Ινφαντίνο πού είναι όντως νομικός υψηλού κύρους και τεράστιων γνώσεων, απέδειξε ότι διαθέτει ακριβώς αυτό πού δεν διαθέτει ο κ. Κοντονής : Τον Εθνικό Πολιτισμό ! Και έκανε αυτό πού δεν έκανε ο «δικός μας» υφυπουργός : Υπερασπίστηκε ο ίδιος, όχι μόνον τους συμπολίτες μας, αλλά και τον ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ πού ο κ. Κοντονής ποδοπατά ανηλεώς εδώ και πολλές – πολλές ημέρες : Τον κανόνα πού αναφέρεται στο ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ!

Ο κ. Ινφαντίνο, σεβάστηκε έμπρακτα και όχι με λόγια, το τεκμήριο της αθωότητας και ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ όχι μόνο να παραλάβει τον κατάλογο με τα ονόματα πού του παρέδιδε ο υφυπουργός, αλλά ούτε καν να τον διαβάσει! Αφησε το χαρτί με τα ονόματα πάνω στο γραφείο χωρίς να του ρίξει έστω μία ματιά. Και στην τοποθέτησή του, ήταν καταλυτικός: «Εμείς, είπε, δεν επιτρέπεται να ασχοληθούμε με υποθέσεις πού απασχολούν την ποινική Δικαιοσύνη, αλλά μόνον τις αποφάσεις των ποδοσφαιρικών δικαστηρίων της Εθνικής σας Ομοσπονδίας».

Ο Ινφαντίνο, «τάπωσε» εν ολίγοις τον Κοντονή. Τον ισοπέδωσε. Του στέρησε κάθε επιχείρημα και αντέκρουσε κάθε απαίτηση παραχώρησης εξουσίας. Και – εδώ πού τα λέμε – ΕΥΤΥΧΩΣ πού ήρθε αυτός ο άνθρωπος στη χώρα μας και ΕΥΤΥΧΩΣ πού έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Διότι αν η κατάσταση έμενε στα χέρια του Κοντονή, το πιθανότερο σήμερα θα ήταν να βρίσκονται … όλοι της λίστας στον Κορυδαλλό!

Αναρωτιέμαι, αν άραγε ο υπουργός κ. Παρασκευόπουλος, πού είναι και καθηγητής Νομικής, τα βλέπει αυτά. Τα ξέρει; Τα έχει αξιολογήσει;

Και κάτι ακόμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πού διατηρεί και ειδικό τομέα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τι έχει να πεί, για την συμπεριφορά του υφυπουργού Αθλητισμού απέναντι σε ανθρώπους πού ΜΑΧΟΝΤΑΙ να αποδείξουν την αθωότητά τους και έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα γι’ αυτό; Την … εγκρίνει ή την καταδικάζει;

Εκτός βεβαίως, αν ανθρώπινα δικαιώματα για την σημερινή κυβέρνηση θεωρούνται μόνο αυτά των μεταναστών. Οπότε, πάω πάσο …

Keywords
Τυχαία Θέματα