Οι εξυπνάδες του Τσακαλώτου στον Σταϊκούρα!

Τον έξυπνο προσπάθησε να κάνει στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σήμερα στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του νομοσχεδίου για την Δημοσιονομική Διαχείριση και Εποπτεία.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μήνυμα από την ήττα στις εκλογές

αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποιο είναι το μήνυμα που πήρατε το βράδυ των εκλογών όταν με τον κ. Στουρνάρα βλέπατε τα αποτελέσματα ανάμεσα στο σουβλάκι και το σούσι; Ποιο ήταν το μήνυμα που πήρατε από τα ποσοστά του Φάρατζ και της Λεπέν; Θεωρείτε ότι αν είχατε φτιάξει νωρίτερα τους δημοσιονομικούς κανόνες τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα; Θεωρείτε ότι η πολιτική και οι δημοσιονομικοί κανόνες που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και δημιουργούν αυτή την λιτότητα δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα;», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας απέφυγε να απαντήσει στα περί σουβλακίων και σούσι υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα, μετά από μία πολυετή περίοδο οικονομικής συρρίκνωσης και δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει εισέλθει σε φάση σταθεροποίησης της διεθνούς θέσης της και των δημόσιων οικονομικών της επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη λήξη της παρατεταμένης ύφεσης. "Η Ευρώπη οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις για την αντιμετώπιση των τάσεων ύφεσης και της δυναμικής της ανεργίας μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αποτελεί από μόνη της αναγκαία συνθήκη για έξοδο από την κρίση» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα