Οδηγούμε τα Volvo S60, V60 & XC60 Drive-e!

Πριν από μήνες η σουηδική εταιρία είχε ανακοινώσει την τεχνολογία i-Art η οποία με λίγα λόγια προλόγιζε νέα μηχανικά σύνολα με ανεξάρτητο ψεκασμό ανά κύλινδρο, υψηλής πίεσης common rail έως 2.500 bar και σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης. Οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες σταδιακά θα αντικαταστήσουν 8 μηχανικά σύνολα σε 3 διαφορετικές πλατφόρμες και θα προσφέρονται με διαφορετική χαρτογράφηση και πίεση τούρμπο (η ισχύς των ντίζελ θα κυμαίνεται από 120 έως 230 PS, των βενζινοκινητήρων από 140 έως 306 PS) και σε μερικές περιπτώσεις

θα συνδυάζονται με υβριδικό plug-in σύστημα ώστε να επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση στα επίπεδα ενός V8 και μειωμένη εκπομπή ρύπων καθώς και κατανάλωση έως 30%.

Σύμφωνα με την Volvo, η χρήση ενός κόμπακτ ηλεκτροκινητήρα που θα προσφέρει επιπλέον ισχύ είναι εύκολη και μπορεί να τοποθετηθεί στο εμπρός ή πίσω άξονα (για τετρακίνηση) ενώ η συστοιχία των μπαταριών στο μέσο του αυτοκινήτου. Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος μιας και πηγές εκ των έσω αναφέρουν την μελλοντική παραγωγή ενός τρικύλινδρου μοτέρ, κάτι που φυσικά οι ιθύνοντες της εταιρίας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν.

Διαβάστε περισσότερα: caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα