Ο "Πάπας" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά τις παραστάσεις της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη "Θέλω να δω τον Πάπα!", στην Αθήνα, η παραγωγή μεταφέρεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για επτά επιπλέον παραστάσεις από τις 29 Απριλίου 2015.

Η ...σκανδαλώδης οπερέτα που προκάλεσε αντιδράσεις την εποχή που γράφτηκε, έγινε αφορμή ακόμα και για έναν φόνο έξω από την Καθολική εκκλησία του Πειραιά, στις 11 Δεκεμβρίου 1921. Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά, τον Απρίλιο

του 2015, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το "Θέλω να δω τον Πάπα!" στο υποδειγματικά ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου θεατρανθρώπου Βασίλη Παπαβασιλείου.

Η υπόθεση

Το Θέλω να δω τον Πάπα! είναι ένα από τα έργα σύγχρονης αστικής θεματολογίας του σπουδαίου Σακελλαρίδη, στα οποία υποσκάπτονται τα θεμέλια της αστικής ζωής και ασκείται βιτριολική κριτική στο θεσμό της οικογένειας. Ακολουθώντας, βεβαίως, τα πρότυπα του είδους, ο συνθέτης (με την ιδιότητα μάλιστα και του λιμπρετίστα στα περισσότερα από τα έργα αυτής της θεματικής) επιδεικνύει ιδιαίτερη μουσικοθεατρική επινοητικότητα στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων που δυναμιτίζουν τις σταθερές της οικογενειακής ζωής. Η σφιχτή φάρσα του Εννεκέν, στην οποία βασίζεται το Θέλω να δω τον Πάπα!, αποδίδεται σε ρέοντα θεατρικό λόγο από τον Σακελλαρίδη, ο οποίος και στο έργο αυτό επιτυγχάνει μία ιδεώδη δραματουργία διανθίζοντας την πλοκή με τα δεκαπέντε μουσικά νούμερα της οπερέτας.

Η υπόθεση της οπερέτας αφορά τον διακαή πόθο της νεόνυμφης Άννας να δει τον… Πάπα κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού της με τον Αδριανό στην Ιταλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
29, 30 Απριλίου & 2, 3, 5, 6, 7 Μαΐου 2015
Ώρα έναρξης 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ζώνη Β: 18 ευρώ
Ζώνη Α: 25 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη: 40
Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ
Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: €15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με μουσική της Ευγενίας Μανωλίδου "Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος"

Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μελέτη για το σπίτι της Κάλλας στη Μεσσηνία

Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Φιλοσοφική Ακαδημία

Γνωστός τραγουδιστής πέθανε μέσα σε πλοίο της γραμμής

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 1 έτους

Κατεδαφίζεται το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στην Πέλλα

Keywords
Τυχαία Θέματα