Ο απόηχος των δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά

Αντιδράσεις από όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσε το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι, με βουλευτές και κόμματα να απαντούν θετικά ή αρνητικά στην πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και στη συνέχεια διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο τέλος του 2015. Την ικανοποίησή του σε αυτή την κίνηση εξέφρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον

αφορά στο μέτωπο της συγκέντρωσης ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα, μέχρι στιγμής δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ την προηγούμενη Τετάρτη δήλωσαν ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Ο λόγος για τον Γιάννη Κουράκο και τον Βασίλη Οικονόμου, ενώ και ο Βασίλης Καπερνάρος χαιρέτισε μιλώντας στα parapolitika.gr την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, θα υπάρξει και γραπτή δήλωση ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών που θα απαντούν στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.

Στον αντίποδα, η αντίδραση από την αντιπολίτευση ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όσο και η ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση τους και να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού χαιρέτισε από τη συχνότητα του Παραπολιτικά 90,1 ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως δεν "βλέπει" να συγκεντρώνονται οι 180 ψήφοι.

Ορισμένες από τις τοποθετήσεις πολιτικών και κομμάτων πάνω στο διάγγελμα Σαμαρά μέσω Twitter:

Keywords
Τυχαία Θέματα