Ο Αντιστράτηγος Μανωλάς πήδηξε με αλεξίπτωτο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το πρώτο τους άλμα με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντος πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί 99 σπουδαστές IV Τάξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και – για πρώτη φορά – άλλοι 16 συνάδελφοί τους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκπαιδεύονται εθελοντικώς στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Και αν αυτό είναι το πρώτο – και ουσιαστικό – σκέλος της ειδήσεως, το ίδιο σημαντικό είναι, κατά την προσωπική

μας άποψη, και το δεύτερο σκέλος. Καθώς, σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή και στη σταδιοδρομία των σπουδαστών των δύο αυτών ιστορικών παραγωγικών σχολών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσαν το «παρόν» και πραγματοποίησαν και αυτοί άλμα πρώτοι, επικεφαλής του «στικ» πριν από τους σπουδαστές, οι εξής:

• Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ και εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και «βάτραχος» Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς

• Ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γ.Μαυρομανωλάκη

• Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Χρ. Καρυώτης

• Ο Διοικητής του Συντάγματος των Ευελπίδων, Συνταγματάρχης Τσιπίδης

• Ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού (ΕΓΑ/ΓΕΣ)

• Ο νέος, μόλις μιας ημέρας, Διοικητής της ΣΧΑΛ

• Ο επίσης Καταδρομέας υπασπιστής του Α/ΓΕΣ

• Ο Αρχηγός της IV Τάξεως της ΣΣΕ και Αρχηγός της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ), το άλμα στατικού ιμάντα πραγματοποιήθηκε από ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και έγινε στη γνωστή ζώνη ρίψεως Πάχης Μεγάρων.

Οι σπουδαστές της ΣΣΕ και της ΣΣΑΣ, άνδρες και γυναίκες, ήταν όλοι τους εθελοντές και πραγματοποιούν την εκπαίδευση αυτή στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους αδείας και παραιτούμενοι από την καταβολή από μέρους της Υπηρεσίας του σχετικού επιδόματος. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να πραγματοποιήσουν και τα υπόλοιπα προβλεπόμενα άλματα και να λάβουν τις πτέρυγες και το δίπλωμα στη διάρκεια ειδικής τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΣΧΑΛ στον Ασπρόπυργο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
σχαλ ασπροπυργοσ, σχαλ σσε 2015
Τυχαία Θέματα