Νέα στοιχεία για την υπόθεση Κατρούγκαλου


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου. Έχοντας ορκιστεί (27 Ιανουαρίου) αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατέθεσε στις 30/1 στον ΔΣΑ 22 ιδιωτικά συμφωνητικά με δικηγορική αμοιβή (ποσοστό), που ανέρχεται στο 12%
«Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», απαντά ο υπουργός

που προειδοποιεί με μηνύσεις.

Τα 22 συμφωνητικά υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015.

Όπως αναφέρει το protothema.gr τα επίμαχα 22 συμφωνητικά-εργολαβικά έχουν υπογραφεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015 μεταξύ του κ. Κατρούγκαλου και των εργαζομένων πελατών του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να είναι ισχυρό το εργολαβικό, πρέπει αντίγραφό του, μέσα σε δέκα ημέρες από την υπογραφή του, να κατατίθεται στη Δ.Ο.Υ. και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε περίπτωση εκπροθέσμου της κατάθεσης των ιδιωτικών συμφωνητικών στη Δ.Ο.Υ., η δικηγορική εταιρεία ή ο δικηγόρος επιβαρύνονται με σχετικό πρόστιμο.

Παράλληλα, σε περίπτωση διάλυσης της δικηγορικής εταιρείας ή αποχώρησης εταιρικού μέλους της, πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό με τον εργαζόμενο που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Με τα συμφωνητικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδιναν εντολή στη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από τη μείωση των κάθε είδους αποδοχών του, λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

Πάντως, οι ίδιοι δικηγόροι διευκρίνιζαν ότι είναι σύνηθες στα ιδιωτικά συμφωνητικά να αναγράφεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης της δικαστικής αντιδικίας, η δικηγορική εταιρεία ή ο δικηγόρος θα λάβουν τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

Keywords
Τυχαία Θέματα