Νέα αφαίμαξη από τα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ

Σε δεινή θέση περιέρχεται ο ΟΑΕΔ μετά τη νέα αφαίμαξη των διαθεσίμων από προγράμματα που προορίζονταν για την καταπολέμηση της ανεργίας. Όπως αποκαλύπτει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου που κατέθεσε με 10 ακόμη συναδέλφους του σχετική ερώτηση στη Βουλή, το ΔΣ

στις 28 Απριλίου μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος 95 εκατ ευρώ ενώ νωρίτερα στις 26 Μαρτίου είχε λάβει ανάλογη απόφαση για 120 εκατ ευρώ.

Συγκεκριμένα τα χρήματα μεταφέρθηκαν, α) από το λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης από όπου πληρώνονται οι λειτουργικές δαπάνες, οι προμηθευτές κλπ., β) από το λογαριασμό ΕΣΠΑ από όπου πληρώνονται τα επιδοτούμενα προγράμματα για την ανεργία και γ) από τον ΕΛΕΚΠ (Ενιαίο Λογαριασμό Εφαρμογών κοινωνικής Πολιτικής) από όπου πληρώνονται οι υποχρεώσεις του πρώην ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας), του πρώην ΟΕΕ (Οργανισμός Εργατικής Εστίας),του ΟΜΕΔ (Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας), οι κοινωνικοί σκοποί κλπ.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη γεννά εύλογα ερωτήματα όχι μόνον για την πλήρη διακοπή των νέων προγραμμάτων αλλά και για την πληρωμή των υφιστάμενων.

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα