Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία

Έχετε σκεφτεί τι δίνει περισσότερη χαρά στη ζωή σας; Πόσες φορές δεν έχει τύχει και σε εσάς να θέλετε να βοηθήσετε κάποιον, να του κάνετε ένα δώρο και δεν γνωρίζετε τον τρόπο ή αμφιβάλλετε αν η προσφορά σας θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της; Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια. Αυτό το κενό, αυτό το κομμάτι του παζλ ήρθε να συμπληρώσει η ομάδα του Μοιράζομαι.

Το Μοιράζομαι γεννήθηκε το 2013 και βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, με διαφάνεια, απευθείας στον ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας φέρνει κοντά όποιον έχει κάποια ανάγκη με αυτόν που θέλει και μπορεί να την καλύψει. Στο moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και κατόπιν ελέγχου δημοσιεύονται οι ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά και ιδιωτών.

Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών και εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη! Μπορεί κάποιος να μοιραστεί υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία αλλά και υπηρεσίες όπως ιατρικές εξετάσεις, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ακόμα και μία αγκαλιά που κάποιος έχει ανάγκη.

Το Μοιράζομαι ήρθε για να μας κάνει πάλι παιδιά, να γίνει η φωνή όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν και δεν ξέρουν τον τρόπο. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ότι χρειάζεσαι. Μοίρασε ότι μπορείς. Βοήθησε να συμπληρωθεί ο κύκλος αλληλεγγύης με περισσότερα χαμόγελα.

Μοιράζομαι.. σημαίνει ευτυχία! Ελάτε να τη βιώσουμε μαζί!

Αν και το «Μοιράζομαι» μετρά μόλις έναν μήνα παρουσίας, οι φίλοι του βοήθησαν ήδη να καλυφθούν αρκετές ανάγκες συνανθρώπων μας. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

- 17 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπνωτήριο των Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο φιλοξενεί 50-60 άτομα κάθε βράδυ, είχε ανάγκη από πλαστικά ποτήρια και το οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», που φιλοξενεί 52 άτομα με βαριά νοητική και κινητική υστέρηση, από καθαριστικά. Μέλος του Μοιράζομαι προσέφερε 6.500 πλαστικά ποτήρια στους Γιατρούς του Κόσμου και χορήγησε εννέα 15λιτρα απορρυπαντικά στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι».

- 23 Δεκεμβρίου 2013

Ένας καρκινοπαθής συνάνθρωπος μας είχε ανάγκη από μπουκάλες αίμα. Εκτός από τους συγγενείς και φίλους του, μέλη του Μοιράζομαι έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά και προώθησαν και γνωστοποίησαν την ανάγκη. Με μεγάλη μας χαρά, η απαιτούμενη ποσότητα συμπληρώθηκε και δόθηκε δώρο ζωής στον συνάνθρωπο μας.

- 24 Δεκεμβρίου 2013

Παραμονή Χριστουγέννων, μέλος του Μοιράζομαι πραγματοποίησε μία χριστουγεννιάτικη ευχή της ΜΚΟ «Φροντίδα για το παιδί και την οικογένεια». Η «Φροντίδα» διατηρεί ξενώνα όπου φιλοξενούνται περίπου 18 κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους. Τους παρέχει στέγη, φαγητό, νομική και ψυχολογική υποστήριξη δωρεάν και προσπαθεί να τους βρει δουλειά. Χάρη στην προσφορά της φίλης του Μοιράζομαι, η «Φροντίδα» είχε την ευκαιρία να τους στρώσει Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γαλοπούλες, λάδι και φέτα.

- 24 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιδικά χωριά SOS υποστηρίζουν καθημερινά μεγάλο αριθμό οικογενειών παρέχοντας στέγη, τροφή, οικονομική ενίσχυση, είδη καθημερινής ανάγκης. Ένα 8χρονο κοριτσάκι μίας από τις οικογένειες που βοηθούν, χρειαζόταν γυαλιά μυωπίας, τα οποία η οικογένεια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει. Μέσω της αγγελίας στο Μοιράζομαι, μέλος μας κάλυψε την επείγουσα αυτή ανάγκη.

- 3 Ιανουαρίου 2014

Η ονομαστική εορτή ενός φίλου του Μοιράζομαι ήταν η αφορμή να καλυφθεί άλλη μία ανάγκη. Ο Βασίλης επέλεξε να καλύψει μία από τις ανάγκες που έχουν αναρτηθεί στο Μοιράζομαι, προσφέροντας μεγάλη ποσότητα ειδών καθημερινής χρήσης στις άπορες οικογένειες που στηρίζει ο «Κρίκος Αγάπης». Σαν άλλος Άγιος Βασίλης, με αυτή του την κίνηση, κατάφερε να κάνει πολλές οικογένειες να χαμογελάσουν.

- 20 Ιανουαρίου 2014

Η ιστορία μίας πολύτεκνης οικογένειας στη Δράμα μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Η 17χρονη κόρη, ένα από τα έξι παιδιά της οικογένειας, είχε να βγει από το σπίτι 2 ½ ολόκληρα χρόνια καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να αντικατασταθεί το αναπηρικό αμαξίδιο της που είχε χαλάσει. Η μητέρα δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα της όταν της ανακοινώσαμε ότι το αμαξίδιο ταξιδεύει ήδη για την μακρινή Δράμα, προσφορά ενός μέλους του Μοιράζομαι.

Keywords
Αναζητήσεις
η ευτυχια ειναι αυτο
Τυχαία Θέματα