Μητσοτάκης για... όσκαρ!

Της Βάσιας Μπάκα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο διεθνώς αναγνωρισμένος μετρ Ευάγγελος Μητσοτάκης δίνει μια χολιγουντιανή πνοή στην ομώνυμη οικογένεια με την καριέρα που ακολουθεί. Στη μακρά διαδρομή του έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους, η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζο Μπάιντεν, αλλά και λαμπερούς σταρ, όπως η Μαντόνα, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Aρνολντ Σβαρτζενέγκερ, η Μέριλ Στριπ και ο

Σιλβέστερ Σταλόνε, οργανώνοντας τα επίσημα γεύματά τους. Την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε μέχρι το Λος Αντζελες για την τελετή απονομής των Οσκαρ, όντας ένας εκ των επτά διευθυντών που επιμελήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το δείπνο των κινηματογραφικών βραβείων.



ΚΟΚΤΕΪΛ. Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τον Αυστριακό σεφ και προσωπικό του φίλο, Wolfgang Puck, που ετοίμασε το μενού για την απονομή των βραβείων, πρόσφεραν στους χολιγουντιανούς σταρ πιάτα που άγγιζαν τη χλιδή. Το μενού με τους εκατοντάδες αστακούς, τους σολομούς, τα εκλεκτά ψαρικά, τις αφροδισιακές γεύσεις και τις φαντασμαγορικές τούρτες κατόρθωσε να «εξάψει» τον ουρανίσκο των 1.500 καλεσμένων και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. «Δεν θα δείτε ποτέ τους σταρ να τρώνε, αν και η διαδικασία του δείπνου είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης. Το φαγητό σερβίρεται σε μη ορατούς τηλεοπτικούς χρόνους. Αρχικά, κατά τη διάρκεια της άφιξης των σταρ στο θέατρο, υπάρχουν μπουφέδες με κοκτέιλ, ενώ μόλις κλείσουν οι πόρτες και ξεκινήσει η απονομή, είτε στα διαλείμματα είτε σε off camera χρόνους, που παρακολουθούμε μέσω του auto que και της σκαλέτας που υπάρχει στην κουζίνα, τους προσφέρουμε το δείπνο», αποκάλυψε ο διάσημος σεφ μιλώντας στα «Π».
«Πέρα από το βασικό μενού, τα πιάτα διαμορφώνονται με βάση και τις ιδιαιτερότητες ή τις αλλεργίες που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ είναι αυστηρά χορτοφάγος, όπως και η Νάταλι Πόρτμαν, ενώ η Μαντόνα δεν τρώει καθόλου γαλακτοκομικά. Αυτό το γνωρίζουμε περίπου δύο μήνες πριν από την απονομή, όταν δημιουργηθεί η λίστα με τους σταρ που θα παραβρεθούν, καθώς οι καλλιτέχνες μέσω των γραφείων Τύπου που τους εκπροσωπούν αποστέλλουν τις διατροφικές ιδιοτροπίες που έχουν ή τη συγκεκριμένη δίαιτα που ακολουθούν για να πάρουν ή να χάσουν βάρος, ενόψει κάποιας ταινίας στην οποία θα συμμετάσχουν», πρόσθεσε.
Στα βραβεία Οσκαρ είναι όλα προσεγμένα, αφού, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχουν μέχρι και αντικαταστάτες των σταρ. «Δεν πρέπει να φανεί στην τηλεόραση ότι υπάρχουν κενά καθίσματα, γι’ αυτό και έχουν προσληφθεί άνθρωποι ντυμένοι με σμόκιν, που κάθονται στις θέσεις των σταρ για να φαίνονται κατειλημμένες. Οι συγκεκριμένοι πληρώνονται με 200 - 300 δολάρια αποκλειστικά γι’ αυτό και περιμένουν στα παρασκήνια μέχρι τη στιγμή που θα σηκωθεί ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσουν».



ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ. Τα τελευταία χρόνια, πέραν του εστιατορίου που διατηρεί στην Ουάσινγκτον, ο Ευάγγελος Μητσοτάκης περνά τον περισσότερο χρόνο του στον Λευκό Οίκο, όντας ένας εκ των τριών επίσημων μετρ της προεδρίας. «Συμμετέχω σε όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα. Δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτά ο κ. Ομπάμα», σχολίασε ο μετρ χαρακτηριστικά. Οσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες του φαινομενικά λιτοδίαιτου Αμερικανού προέδρου, ο ίδιος αποκάλυψε: «Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτό που λέμε “αμερικανάκι”. Του αρέσουν τα burgers και τα σάντουιτς, ενώ τρώει πολλά γλυκά και παγωτά. Τα μεσημέρια πηγαίνει στο εστιατόριο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, φυσικά με τη συνοδεία του, για να αγοράσει σάντουιτς για εκείνον, αλλά και όλο το προσωπικό. Οταν είχαμε εδώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον είχε πάει και φάγανε burger. Από την άλλη, η Μισέλ προτιμά τη μεσογειακή διατροφή, γι’ αυτό και καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα στον κήπο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Λευκού Οίκου, ενώ το αγαπημένο της έδεσμα είναι η χωριάτικη σαλάτα με το ψητό κοτόπουλο».



«Υψηλές» συγγένειες
Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης μίλησε στα «Π» και για τη σχέση του με τη γνωστή πολιτική οικογένεια. Κατάγεται και εκείνος από τα Χανιά και ο παππούς του ήταν ξάδελφος με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. «Εχω επικοινωνία με τον πρόεδρο, αλλά και με τα ξαδέρφια μου, την Ντόρα και τον Κυριάκο. Μάλιστα, είχα αναλάβει την επίσημη δεξίωση που είχε γίνει στο “Grand Resort” στο Λαγονήσι για τα 55 χρόνια γάμου της Μαρίκας και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πριν από μία εβδομάδα μίλησα με τον Κυριάκο, όταν τον κάλεσα για ένα προσωπικό μου ζήτημα στο υπουργείο όπου βρίσκεται. Εργάζεται από το πρωί έως το βράδυ και κατά τη γνώμη μου κάνει εξαιρετική δουλειά. Οσο για την Ντόρα, όταν έκανε τη Δημοκρατική Συμμαχία τη στήριξα, αλλά μόλις επέστρεψε στη Ν.Δ. δεν με βρήκε σύμφωνο. Εχω κινηθεί και εγώ στον χώρο της Ν.Δ. όταν ήμουν γραμματέας της ειδικής κομματικής οργάνωσης ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας», αποκάλυψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα