Με «Ιστορίες για Αγρίους» ανοίγουν οι Νύχτες Πρεμιέρας

Με την μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» («Relatos Salvajes») μια «συλλογή» έξι φαινομενικά ασύνδετων ιστοριών, μέσα από τις οποίες αναδύεται η παράνοια του σύγχρονου κόσμου και το πρωτόγονο ένστικτο του ανθρώπου προκειμένου να τα βγάλει πέρα σε αντίξοες συνθήκες, θα σηκωθεί η αυλαία του 20ού φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας (17-28 Σεπτεμβρίου).

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο με προσκλήσεις. Αργότερα θα υπάρξει επαναληπτική προβολή της ταινίας, ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν εκτός άλλων ο Ρικάρντο Νταρίν και ο Οσκαρ Μαρτίνεθ αγγίζει τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, μιλώντας για την ευκολία με την οποία ο άνθρωπος της σημερινής κοινωνίας μπορεί να σπάσει τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς και να μεταμορφωθεί σε τέρας.

Στην παραγωγή των «Ιστοριών για αγρίους» που πριν από μερικούς μήνες έκανε την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της εντός διαγωνισμού στο φεστιβάλ των Καννών, μετείχε και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, δίνοντας το δικό του στίγμα σε μια ταινία γεμάτη παιχνιδιάρικα και μακάβρια ξεσπάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα