Με εντολή Ομπάμα η παρέμβαση των ΗΠΑ στο ΔΝΤ υπέρ της Ελλάδος

Ξεκινάει σήμερα στη Δρέσδη η συνεδρίαση των G7 με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες καθώς η πληροφορία που διέρρευσε από χθες ότι αναμένεται η ΗΠΑ να κάνουν παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος, σήμερα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μετά από επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου.

Όπως μετέδωσε το Μega εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με εντολή του προέδρου Ομπάμα ο Τζακ Λιου, υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ,

θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια επικοιδομητική ρεαλιστική λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η προτροπή Λιού, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ και για την Ελλάδα, θα είναι η λύση να βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Υπενθιμίζεται ότι στη Δρέσδη τις επόμενες δύο ημέρες θα βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G7 και Ευρωπαϊκή Ένωση). Οι «οικοδεσπότες», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γενς Βάιντμαν, καθώς η Γερμανία ασκεί μέχρι το τέλος του 2015 την Προεδρία της Ομάδας, θα υποδεχθούν του ομολόγους τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία για να συζητήσουν τα βασικότερα ζητήματα της διεθνούς οικονομίας και, συνεπώς, τη διαρκή «ελληνική τραγωδία».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα