Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ

Εννιά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για την Άρσεναλ. Όμως οι «κανονιέρηδες» ήταν αποφασισμένοι να μην πετάξουν ακόμη μία ευκαιρία. Έτσι ακόμη κι αν η Χαλ αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» στο «Γουέμπλεϊ» και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, η ομάδα του Βενγκέρ ανέτρεψε τα πάντα στην παράταση, 3-2, και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η Χαλ στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Στιβ Μπρους εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό τα παιδικά λάθη στην άμυνα των «κανονιέρηδων» και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με γκολ

των Τσέστερ (4’) και Ντέιβις (8’). Οι παίκτες του Βενγκέρ δεν έχασαν το κουράγιο τους και ξαναμπήκαν στο ματς στο 17ο λεπτό, όταν με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ο Σάντι Καθόρλα νίκησε τον Μακ Γκρέγκορ. Η Άρσεναλ ξύπνησε, η Χαλ… τρόμαξε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Λονδρέζους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μακ Γκρέγκορ.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «τίγρεις» οχυρώθηκαν στην άμυνά τους και για μεγάλο διάστημα κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την Άρσεναλ, που παρότι είχε τον έλεγχο δεν έδειχνε ικανή να φτάσει στην ισοφάριση. Το πέρασμα των λεπτών έφερε κούραση στη Χαλ και οι παίκτες του Βενγκέρ άρχισαν να βρίσκουν πιο εύκολα διαδρόμους και να απειλούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά. Τελικά, η λύση ήρθε από την άμυνα για τους «κανονιέρηδες» με τον Κονσιελνί στο 71’ να κάνει το 2-2 και να ισορροπεί το ματς. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει όμως δεν μπόρεσε να κλέψει το τρόπαιο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Πηγή:sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα