Κώστας Τασούλας:"Την κεντροδεξιά θα την ενώσει ο κόσμος, όχι τα συνέδρια"

Στα Παραπολιτικά fm 90,1 και τους Σταύρο Παπαντωνίου και Γιώργο Λυκουρέντζο μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστα Τασούλας.

Σχετικά με την ανακάλυψη του ποτηριού που πιστεύεται πως πρόκειται για αυτό από το οποίο έπινε κρασί ο επιφανής Έλληνας πολιτικός και στρατηγός του 5ου αιώνα π.Χ. Περικλής μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού: "Ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην Κηφισιά και μάλιστα στην οδός Σπάρτης. Υπάρχουν πέντε ονόματα γραμμένα πάνω στο ποτήρι και ένα από αυτά και του Περικλή. Βέβαια υπάρχουν

και μερικές αμφιβολίες αφού υπάρχουν κάποιες ανορθογραφίες που δεν δικαιολογούνται να τις έχει κάνει ο Περικλής".

Όσο για τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και κατά πόσο έχουν εκμεταλλευτεί ανέφερ: "Η Ελλάδα είναι μία αστείρευτη πηγή αρχαιοτήτων. Δεν έχουν όμως ολοκληρωθεί τα εργα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους".

Για το καθιερωμένο "πάρτυ" το βράδυ του Αυγούστου με την Πανσέληνο και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ο κος Τασούλας είπε: "Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα το βράδυ της Πανσελήνου με τους αρχαιολογικούς χώρους, θα ανοίξουν κανονικά".

Τέλος για την κατάσταση της Νέας Δημοκρατίας και τις φήμες που θέλουν τις ζυμώσεις για την επανένωση της κεντροδεξιάς να κορυφώνονται και το συνέδριο να είναι προ των πυλών είπε: "Την κεντροδεξιά θα την ενώσει ο κόσμος και όχι τα συνέδρια. Βέβαια πρέπει να γίνει κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς, αλλά εγώ προσωπικά δίνω βάση και στο που απευθύνεσαι".

Keywords
Τυχαία Θέματα