Κλινήρης με εντολή γιατρού ο πρωθυπουργός

Ίωση σε συνδυασμό με εξασθένηση του οργανισμού από τις πολλές ώρες εργασίας και την πίεση κατέβαλαν τον κ. Σαμαρά

Κλινήρης στην οικία του παρέμεινε ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο ενώ είναι αμφίβολο αν και σήμερα θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε από το Δουβλίνο την Παρασκευή το απόγευμα με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι άνθρωποί του λένε ότι είναι ένας συνδυασμός ίωσης και εξασθένισης του οργανισμού από τις πολλές ώρες εργασίας με πίεση και άγχος. Η γρίπη

είχε εμφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες όταν ακόμη επίκειτο η επίσκεψη στην χώρα μας του Φινλανδού πρωθυπουργού Κατάινεν αλλά ο κ. Σαμαράς παράκουσε τις εντολές των ιατρών του να ξεκουραστεί και να αναρρώσει και ακολούθησε το πρόγραμμά του. Παρομοίως και όλη την επόμενη εβδομάδα. Όπως λέει συνεργάτης του «μεσούσης της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα ήταν απλώς αδύνατο να τον πείσουμε να μην ασχοληθεί». Η γενική του καάσταση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω από τα ταξίδια της περασμένης εβδομάδας. Ο κ. Σαμαράς πήγε για τις Βρυξέλλες την Πεμπτη το πρωί όπου πήρε μέρος στο Συμβούλιο Κορυφής με αντικείμενο την Ουκρανία και από εκεί πέταξε για το Δουβλίνο. Μόλις έφθασε πήρε μέρος στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμαος ενώ την Παρασκευή το πρωί παρακολουθούσε τις εργασίες από το πάνελ του Συνεδρίου και ενδιαμέσως έκανε συναντήσεις με την κ. Μέρκελ και ευρωπαίους ηγέτες. Ο πρωθυπουργός ακολούθησε όλο το πρόγραμμα και ακόμη και την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους για την άτυπη ενημέρωση που κάνει στις αποστολές εκτός έδρας και όπου ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. Δύο φορές αναγκάστηκε να διακόψει από έντονο βήχα. Το βράδυ της Παρασκευής επέστρεψε στην Αθήνα ενώ είχε στο αεροσκάφος και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο που ήλθε στην χώρα μας για την Συνδιάσκεψη των περιφερειών. Τη νύχτα της Παρασκευής το γραφείο του ανακοίνωσε ότι πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού και ότι το Σάββατο δεν θα παρακολούθούσε την Συνδιάσκεψη ενώ ακύρωσε και το δείπνο με τον κ. Μπαρόζο.

Τελικά ο κ. Σαμαράς σχεδόν υποχρεώθηκε να παραμείνει σπίτι του και να ξεκουραστεί όταν η κατάσταση της υγείας του έφθασε στο μη περαιτέρω ενώ υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για νοσηλεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός εξαντλεί τα όρια του προκειμένου να μην αφήσει πίσω τις υποχρεώσεις του. Το πλήρωσε ακριβά πριν και μετά τις εκλογές του 2012 με αποτέλεσμα να μην έχει επανέλθει πλήρως η περιφερειακή όραση στο δεξί του μάτι ενώ και στο συνέδριο της ΝΔ πέρυσι το καλοκαίρι κατέρρευσε από την κούραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα