Κίνημα απροθύμων στην κυβέρνηση

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο λόγος, όπως γράφει το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για την απροθυμία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης να βγουν δημοσίως και να στηρίξουν με δηλώσεις τους τη συγκεκριμένη επιλογή, με αρκετούς υπουργούς

να εκφράζουν διακριτικά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με συναδέλφους ή βουλευτές και τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με το κορυφαίο θέμα των ημερών, την ψηφοφορία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Μοναδική εξαίρεση, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς, όπως αναφέρεται στις σχετικές συζητήσεις, «εκπέμπεται μια εικόνα υπουργών που αδιαφορούν για τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και ασχολούνται αποκλειστικά με την επανεκλογή τους». «Είναι σαν να μην πιστεύουν στην εκλογή του κ. Δήμα και να προεξοφλούν την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές», αναφέρει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, δείχνοντας το κακό κλίμα που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία.
Αντίστοιχη εικόνα ωστόσο επικρατεί και στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, με τους υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να δείχνουν το ίδιο απρόθυμοι να βγουν και να στηρίξουν την απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου για το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής θετικά για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα έχουν εκφραστεί δημοσίως μόνο μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα