Κείμενο - παρέμβαση του Ρωμανού από τις φυλακές

Με κείμενο 10 σελίδων στο Indymedia, ο Νίκος Ρωμανός αναλαμβάνει την πολιτική και ποινική ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρία Trastor και στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Με μια απλή μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν από ένα μόνο άτομο.

Τόσο τα βίντεο όσο και οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων σε κάθε μια από τις υποθέσεις αναφέρονται σε ένα άτομο που ήμουν εγώ πράγμα που αποδεικνύει και τον ισχυρισμό μου», αναφέρει ο Νίκος Ρωμανός.

Ταυτόχρονα όμως αρνείται τη συμμετοχή του σε άλλες επιθέσεις. «Όπως λοιπόν αναλαμβάνω την ευθύνη για τις παραπάνω επιθέσεις ξεκαθαρίζω ότι δεν συμμετείχα στο εμπρησμό του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ ούτε στις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγμάτωσαν οι Πύρινες Σκιές», γράφει.

Σύμφωνα με τον Ρωμανό, ο λόγος που τοποθετείται δημόσια για τις συγκεκριμένες ενέργειες είναι για να αναδείξει τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν «τη νέα καταστολή μέσω του DNA για να ενοχοποιήσουν συντρόφους αιχμαλώτους».

Παράλληλα, τοποθετείται υπέρ του Νίκου Μαζιώτη, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 10ης Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και των Τάσου Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη.

Ο Ρωμανός μιλά για «στοχοποίηση» συγκεκριμένων ανθρώπων από την αστυνομία. «με τρανταχτά παραδείγματα την καταδίκη των συντρόφων Τάσο Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη, αλλά και την δίωξη εναντίων του καταζητούμενου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για μια ληστεία τράπεζας», λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα