Η βόλτα του Κώστα Καραμανλή σε φαράγγι της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Όπως πρώτα έγραψαν τα parapolitika.gr ("Πάσχα στη Λακωνία για τον Κώστα Καραμανλή"), ο Κώστας Καραμανλής , επέλεξε φέτος κάτω από άκρα μυστικότητα, να κάνει Πάσχα στην Λακωνία. Η επιλογή αυτή δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία. Η Λακωνία είναι διαχρονικά ένας πανίσχυρος πυρήνας της συντηρητικής παράταξης και ο Καραμανλής της έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ο πρώην πρωθυπουργός προσκύνησε τη Μεγάλη Παρασκευή τον Επιτάφιο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, ενώ παρακολούθησε

την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Καθεδρικό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στα Νόμια. Οι ίδιες πηγές λένε πως τη Δευτέρα του Πάσχα, η οικογένεια Καραμανλή επισκέφτηκε τον νερόμυλο Ταλάντων, συνεχίζοντας ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ την... παράδοση των τελευταίων ετών, να πηγαίνει σε μέρη με έντονο ιστορικό και λαογραφικό χρώμα.

Ο νερόμυλος Ταλάντων είναι στο καταπράσινο "φαράγγι του Μπαλλή" που βρίσκεται στα Τάλαντα. Εκεί ο Καραμανλής σε αυτό το πανέμορφο φαράγγι που το διασχίζει ασταμάτητα τρεχούμενο νερό, είδε τους 11 νερόμυλους ξακουστούς στη νότια Λακωνία για την ποιότητα και την ποσότητα του αλευριού τους. Ο πρώην πρωθυπουργός είδε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής του αλευριού, όπως βγαίνει φρεσκοαλεσμένο από τα λιθάρια.

Οι νερόμυλοι:

Ο Καραμανλής μίλησε με πολύ κόσμο και τα... κινητά έπαιρναν φωτιά, όπου πήγαινε. Μάλιστα κάποιος Λάκωνας, μεγαλύτερος στην ηλικία θυμήθηκε, πως όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε επισκεφτεί την Σπάρτη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πει στην κατάμεστη πλατεία που μίλησε "Αγαπώ το αυστηρό και ήρεμο τοπίο της Λακωνίας" Μου αρέσει το λιτό και αυστηρό τοπίο της λακωνικής γης"

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ LAKONIKOS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα