Η συγγνώμη του ΙΚΑ για τις ουρές ταλαιπωρία

Τη λύπη της για την αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων το πρωί της Τετάρτης εξέφρασε η διοίκηση του ΙΚΑ.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία άμεσης εξυπηρέτησής τους, μια αδυναμία όμως που οφείλεται στη δραματική μείωση του προσωπικού του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια», καταλήγει η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Κοινωνικών

Ασφαλίσεων , μόνον οι μακροχρόνια άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων η πιστοποίηση της λεγόμενης ασφαλιστικής ικανότητας, η οποία τους κατοχυρώνει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το 2015, έχει συντελεστεί ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.

Επίσης, η απογραφή των έμμεσων μελών για κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να διενεργείται μέσω διαδικτύου, στη διεύθυνση ika.gr, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα και τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα