Γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια του ΚΕΑΤ, του Ελληνικού “Top Gun”

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη συγκρότηση τού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και την ένταξη τού Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), ως ανεξάρτητης Μοίρας στο ΚΕΑΤ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδος, όπου και η έδρα του Κέντρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, ενώ παρέστησαν, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι)

Χρήστος Βαΐτσης, ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστηρίξεως Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Δριτσάκος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς. Στο σημείο αυτό και ενδεικτικό του έργου που έχει επιτελέσει και εξακολουθεί βεβαίως να επιτελεί το ΚΕΑΤ, το ελληνικό αντίστοιχο του φημισμένου Αμερικανικού Top Gun της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού, είναι και το ότι από τη σημερινή ηγεσία της Πολεμικής μας Αεροπορίας οι Αρχηγός και Υπαρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Τουρνάς και Υποπτέραρχος (Ι) Δριτσάκος αντίστοιχα έχουν διατελέσει διοικητές του, όπως και ο Διοικητής ΔΑΕ Υποπτέραρχος (Ι) Χριστοδούλου, ενώ ο Διοικητής ΔΑΥ Υποπτέραρχος (Ι) Βρεττός είχε διατελέσει διοικητής του ΣΟΤ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, στατική έκθεση αεροσκαφών, προβολή VIDEO - φωτογραφιών και περιήγηση στους χώρους της Μονάδος. Επίσης πραγματοποιήθηκε πτητική επίδειξη από σμήνος αεροσκαφών του ΣΟΤ. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, διατελέσαντες Διοικητές του ΚΕΑΤ, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Γιώργος Νταβρής και ο Δήμαρχος Διστόμου, Αραχώβης και Άσπρων Σπιτιών Πτέραρχος (Ι) Γιάννης Πατσαντάρας, προσωπικό που υπηρέτησε στη Μοίρα, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα