Γιώργος Κουτρουμάνης: "Είναι σε λάθος κατεύθυνση η μείωση μισθών" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Όταν εγώ τολμούσα μεταρρυθμίσεις η Ν.Δ. ήταν απέναντι σ’ αυτές. Τώρα όλοι έχουν αντιληφθεί την ανάγκη αυτών. Ωστόσο η νέα μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων είναι σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπεύθυνος τομέα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ,

Γιώργος Κουτρουμάνης με αφορμή την κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

«Δεν πρόκειται να βάλουμε βέτο στα σχέδια αυτά, δεν έχουμε δει την πρόταση. Δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο. Δεν έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς σκέφτεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έχουμε την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα να ενημερωνόμαστε για τόσο σοβαρά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης και σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τοποθετήσεις πολύ διαφορετικές απ’ ότι η Ν.Δ. σε θέματα εργασιακά. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε νέα μέτρα μείωσης των μισθών των υπαλλήλων. Είναι σε λάθος κατεύθυνση η θέση αυτή.

Ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις στην συγκυβέρνηση. Πιστεύω ότι υπάρχου περιθώρια να διορθωθούν κάποια πράγματα», ενώ σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων εκτίμησε πως: «Τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για τη Ν.Δ. Η κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα γιατί είναι αυτή που παίρνει τις σκληρές αποφάσεις και το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο για λόγους εθνικούς να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα