Φορτσάκης και διοικητικοί κάνουν ανθρώπινη αλυσίδα στα Προπύλαια! (ΦΩΤΟ)

Ένα βήμα παραπέρα πήγε σήμερα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, την στήριξη που παρέχει στους διοικητικούς υπαλλήλους του Καποδιστριακού, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο κ. Φορτσάκης, πέρα από τις κατά καιρούς θέσεις που έχει εκφράσει για την επαναπρόσληψή τους, τέθηκε ανοιχτά υπέρ των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς, σε μια συμβολική κίνηση, σχημάτισε μαζί τους ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πρυτανεία, στα Προπύλαια.

Προηγήθηκε κοινή συνέντευξή Τύπου των

δύο πλευρών, κατά την οποία ο κ. Φορτσάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση για τους διαθέσιμους, αλλά και για την υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε από την κυβέρνηση να στείλει με μετάταξη στο πανεπιστήμιο τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Εκεί δεν τις θέλουν, ενώ εμείς τις έχουμε άμεση ανάγκη».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ - ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 48ωρη απεργία, εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας που, όπως καταγγέλλουν, οδηγεί σε απόλυση εκατοντάδες συναδέλφους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα