Ερώτηση στη Βουλή για θέματα ασφαλείας από 32 "γαλάζιους" βουλευτές

Το ζήτημα της Δημόσιας Τάξης φέρνουν στη Βουλή 32 Νεοδημοκράτες βουλευτές οι οποίοι με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν σήμερα το πρωί προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση επισημαίνουν πως η Δημόσια Τάξη παραδόθηκε στο έλεος των αναρχικών και ακροαριστερών. Στο κείμενο της ερώτησή τους οι 32 γαλάζιοι βουλευτές με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων από τη νέα

κυβέρνηση φαινόμενα που είχαν εξαλειφθεί αναβιώνουν και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση. "Με θλίψη όλοι παρακολουθούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει μεταβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ένα άβουλο παρατηρητή εγκληματικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στην στο κέντρο της Αθήνας. Δημόσια κτήρια καταλαμβάνονται και βανδαλίζονται, περιουσίες πολιτών καταστρέφονται και η Αστυνομία είναι παντελώς απούσα" αναφέρουν οι "γαλάζιοι" βουλευτές.

Οι 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι για τα γεγονότα αυτά δεν ευθύνονται ούτε οι αστυνομικοί ούτε η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς ως φαίνεται το μόνο που πράττουν είναι να εκτελούν κυβερνητικές εντολές, αμφιβόλου νομιμότητας. Αναφερόμενοι δε, στη χθεσινή εισβολή των αναρχικών στον προαύλιο χώρο της Βουλής κάνουν λόγο για πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Χώρας γεγονός το οποίο προκαλεί όχι μόνον ανησυχία αλλά και ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι και τι εν τέλει υποκρύπτεται πίσω από την ανοχή των κινήσεων αυτών.
Καταλήγοντας οι 32 Νεοδημοκράτες βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τον κ. Βούτση τι πρόκειται να πράξει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση αλλά και αν έχει δώσει οδηγίες στην ΕΛ.ΑΣ να μην παρεμβαίνει όταν βλέπει την καταστροφική δράση αυτών των συμμοριών.
Οι 32 βουλευτές που υπογράφουν την επερώτηση είναι οι : Δ.Κυριαζίδης, Μ.Βορίδης, Ν.Δένδιας, Χ.Αθανασίο, Β.Κικίλιας, Σ.Κεδίκογλου, Τ.Δημοσχάκης, Θ.Φορτσάκης, Αδ.Γεωργιάδης, Σ.Αναστασιάδης, Γ.Ανδριανός, Γ.Αντωνιάδης, Μ.Αντωνίου, Φ.Αραμπατζή, Άννα Ασημακοπούλου, Απ.Βεσυρόπουλος, Κ.Βλάσης, Γ.Γεωργαντάς, Β.Γιόγιακας, Αν.Κατσανιώτης, Κ.Κατσαφάδος, Χρ.Κέλλας, Ν.Κεραμέως, Γ.Κεφαλογιάννης, Μ.Κόνσολας, Κ.Κουκοδήμος, Γ.Κουμουτσάκος, Τ.Κοψαχείλης, Χ.Μπουκώρος, Ν.Παναγιωτόπουλος, Κ.Σκρέκας, Γ.Στύλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα