Επιμένει η κυβέρνηση στο θέμα του Σάββα Ξηρού


Της Ελένης Καλογεροπούλου

Παρά το γεγονός ότι το θέμα του Σάββα Ξηρού θεωρείτε από πολλούς- ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση- κίνηση υψηλού ρίσκου οι πληροφορίες επιμένουν ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω σε αυτό το θέμα υποκύπτοντας στις Αμερικανικές πιέσεις.

Αντίθετα στόχος των παροικούντων στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να αναδείξουν με κάθε τρόπο τον ρυθμιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στο μεγάλο θέμα

των τζιχαντιστών το οποίο τρομοκρατεί όχι μόνο την Ευρώπη και την Αμερική αλλά ολόκληρο τον κόσμο και για το οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα .

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μάλιστα στην συνάντηση που είχε στην Αμερική με τον Αμερικανό ομόλογο του αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει όλο το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να λειτουργήσει ως οχυρό της Ευρώπης στην επέλαση των τζιχαντιστών και ζήτησε την συστηματικότερη συνεργασία της Αμερικανικής κυβέρνησης γι αυτό το θέμα.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε μέσα στην εβδομάδα θα γίνει στην Λευκωσία η δεύτερη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής (Ελλάδα –Κύπρος –Αίγυπτος) ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Αίγυπτο στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι κινήσεις αυτές συνδέονται άμεσα με το μεγάλο θέμα της δράσης των τζιχχαντιστών αφού στην Αίγυπτο βρίσκεται ένας μεγάλος πυρήνας τους ο οποίος εκπαιδεύει και στέλνει κομάντος στο εξωτερικό.

Μάλιστα το θέμα αυτό έθεσε ο Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κέρι όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα Σ. Ξηρό. Στην συνομιλία ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, επισημαίνοντας του ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα για τον κόσμο , προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα