Εμφύλιος Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη στο ΠΑΣΟΚ

Πριν καλά καλά καταλαγιάσουν τα πράγματα με τις αποδοκιμασίες εναντίον του Ε.Βενιζέλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε ο Γ.Παπανδρέου, νέες κόντρες "ταράζουν" και πάλι τα νερά στην Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλα ξεκίνησαν, όταν κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έκανε

ο Ε.Βενιζέλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Μ.Χρυσοχοϊδης άσκησε κρητική στο κόμμα για την στάση του απέναντι στο θέμα της προεδρίας, κάνοντας λόγος για "θεσμικό ατόπημα".

«Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ ,αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω» είπε ο κ.Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε «Υπάρχει ένα ζήτημα που ευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Ακούω ότι ο Σαμαράς έχει 180 βουλευτές και ο Λοβέρδος 190 βουλευτές. Εγώ δεν είμαι με κανέναν από τους δυο. Όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή, ο κόσμος θα φεύγει από εμάς».

Ο υπουργός Μεταφορών συνέχισε στον ίδιο τόνο, δίνοντας έμφαση στην οικονομική κατάσταση της χώρας. «Εδώ και 3 μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας. Πως θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας; Πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο εξάμηνο με αυτή την αβεβαιότητα; Πως θα έρθει ο κόσμος σε εμάς αν δεν έχουμε δίκαιο κράτος και αν δεν κάνουμε μια δική μας συνολική πρόταση ως ΠΑΣΟΚ για δίκαιο φορολογικό σύστημα;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε πως «για να γίνει δημοκρατική η παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν συντεταγμένα όργανα να υπάρξει διάλογος. Πρέπει να δώσουμε μάχες. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει επιθετικό, θαρραλέο, κρυστάλλινο και απενοχοποιημένο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να μπούμε στην διαδικασία να συγκροτήσουμε μια ευρύτερη και δημοκρατική παράταξη».

Χαρακτήρισε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ «κόμμα portable» (φορητό), λέγοντας πως «όπου πηγαίνει ο Βαγγέλης, υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Προέδρου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Είμαι πολιτικό στέλεχος».Και αναρωτήθηκε: «Που λαμβάνονται αποφάσεις και σε ποιά όργανα;»

«Γιατί βάζεις θέματα Προέδρου της Δημοκρατίας; Που την βλέπεις την συναλλαγή; Αυτά τα λες εσύ και η Κωνσταντοπούλου. Που να γίνουν επενδύσεις στη χώρα; Αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα stress tests...Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και εμείς θα το κάνουμε δημοκρατική παράταξη. Εσύ, είσαι υπουργός και να προβάλλεις το έργο σου...Αυτή είναι η υποχρέωση σου» του απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας νέα έκρηξη από τον Χρυσοχοϊδη.

«Εγώ μπορώ να παραιτηθώ ακόμη και τώρα, αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές και αφού μου απαντάς έτσι σου λέω τα εξής: Έστειλα φάκελο προς το γραφείο Τύπου (του ΠΑΣΟΚ) για τη μείωση των εισιτηρίων, αν είδατε καμία ανακοίνωση να μου το πείτε και μένα...» είπε με νόημα ο υπουργός Μεταφορών.

Αμέσως μετά μέρος στην κόντρα πήρε και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος του είπε: «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ' όλα και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ξανά ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος στον υπουργό Μεταφορών: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;».

«Έκανα αυτά που μου είπατε. Εσείς φωνάζατε για τα διόδια της Φθιώτιδας. Δώσατε μάχη να περάσει ο δρόμος από τη Λαμία και εσύ και ο Σταυρογιάννης» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοϊδης και αποχώρησε εξοργισμένος πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα