Έλενα Κουντουρά: "Γιατί συνάντησα τον Δημήτρη Σταμάτη"

Της Σπυριδούλας Τριάντου, εφημερίδα Παραπολιτικά

Η είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, γευμάτισε σε εστιατόριο του Παγκρατίου με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ελενα Κουντουρά προκάλεσε πολλά σχόλια στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, με ορισμένους να συνδέουν τη συνάντηση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για την Προεδρική εκλογή.


Η ίδια η κυρία Κουντουρά, ωστόσο, μιλάει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και ξεκαθαρίζει το… θολό τοπίο που δημιουργήθηκε από τους καλοθελητές. «Το γεύμα με τον κ. Σταμάτη ήταν στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που είχα με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Κρεμαστινό, για την υιοθέτηση της πρότασής μου να συσταθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων υποεπιτροπή η οποία θα αναδείξει και θα διεκδικήσει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας για τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού», αναφέρει και προσθέτει: «Ο κύριος Σταμάτης, ως εκπρόσωπους της κυβέρνησης, με πολλές ευαισθησίες, με διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να μην κοπούν κονδύλια από τον κοινωνικό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα στα θέματα Υγείας. Θα συνεργαστώ επίσης με την υφυπουργό Υγείας, Κ. Παπακώστα, που ασχολείται με τα θέματα του καρκίνου και κάνει εξαιρετική προσπάθεια για την πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση». Η γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. εκφράζει, μάλιστα, την ικανοποίησή της καθώς η πρότασή της υιοθετήθηκε και θα συσταθεί τελικά η υποεπιτροπή.
Σημειώνεται πως στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ευρώπης η Ελενα Κουντουρά, η οποία είναι πρόεδρος της Europa Donna Hellas, μίας μη κερδοσκοπικής ευρωπαϊκής οργάνωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, πραγματοποίησε ομιλία για την υποστήριξη ομόφωνου ψηφίσματος με στόχο τη διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών Υγείας για τις ασθενείς που υποφέρουν από την εν λόγω ασθένεια, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Οκτώβριος.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ. Η επί σειράν ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού διαγράφηκε ως «αντιμνημονιακή», ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στο εγχείρημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικαιώθηκε. Μάλιστα, στην Α Αθήνας, όπου κατεβαίνει, κατατάχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100 μ. με εμπόδια, απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ, με διεθνή καριέρα στον χώρο της μόδας, το 1990 ανακηρύχθηκε από το CΝN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου. Επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε το πρόσωπο της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών Shiseido. Το συμβόλαιό της υπήρξε το μακροβιότερο όλων των εποχών, γεγονός που τη συμπεριέλαβε στις σελίδες του βιβλίου Guinness.

Κατόπιν, σειρά είχαν η δημοσιογραφία και η έκδοση γυναικείων περιοδικών, η ενασχόληση με τις φιλανθρωπίες και το κοινωνικό έργο.
Το 2004, μετά από πρόταση του Κώστα Καραμανλή, η Ελενα Κουντουρά εκλέχθηκε βουλευτής της Α Αθηνών, ενώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2007 και του 2009 έμεινε εκτός Βουλής, μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Τότε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και έτσι, ως πρώτη επιλαχούσα, κατέλαβε εκείνη την έδρα. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφώνησε με την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και για αυτό διαγράφηκε. «Διαφώνησα με το Μνημόνιο. Η διαφωνία μου είναι πολιτική. Εχουμε πολιτικούς αντιπάλους, όχι πολιτικούς εχθρούς», δηλώνει στα «Π».

Εντονη φιλανθρωπική δράση

Η Ελενα Κουντουρά, τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί σε δράσεις για την ελληνική οικογένεια, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει για το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν Ελλάδα και Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες. Ακόμα, πιστεύει πως ο θεσμός της οικογένειας, που κάποτε ήταν κυρίαρχος, έχει χάσει τη σημασία του. «Η Ελλάδα γερνάει», υποστηρίζει η γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα ανθρώπινα δικαιώματα η ελληνική αποστολή, στην οποία συμμετέχει, προσπαθεί να διεκδικήσει το καλύτερο για την Ελλάδα. Η ίδια είναι σε δύο επιτροπές. Σε αυτήν της Ισότητας και σε εκείνη της Μετανάστευσης. «Πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης και δεν έχει υποδομές για να φιλοξενήσει πάνω από 2,5% μετανάστες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την παράνομη μετανάστευση. Ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες αλλά και οι Ελληνες πολίτες που δέχονται τις συνέπειες της εξαιρετικά μεγάλης παράνομης μετανάστευσης», λέει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα