Ελεύθερος ο απόστρατος για μίζες από Σούπερ Πούμα

Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Γ. Μαλλή, ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Παναγιώτης Στράντζαλης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα.

Ο απόστρατος αξιωματικός φέρεται μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, επίσης αξιωματικούς εα, Θεοδ. Μόσχο και Ι. Ράμμο, να έλαβαν παράνομες αμοιβές συνολικά 523.773 ευρώ, για να προωθήσουν την επιλογή των συγκεκριμένων

ιπτάμενων μέσων με την εταιρεία Eurocopter.

Κατά το κατηγορητήριο στον κ. Στράντζαλη, που αρνείται την κατηγορία, καταλογίζεται το 2008 ποσό 185.000 ευρώ, προερχόμενα από λογαριασμό του Θ. Μόσχου, χρήματα που φαίνεται να εμβάστηκαν από την εταιρεία Malwern, ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλου, κατηγορουμένων στην υπόθεση των επίμαχων ελικοπτέρων ως μεσαζόντων στην προμήθεια.

Για την ίδια υπόθεση, της επίμαχης προμήθειας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθεί από τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορούμενος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος και πλημμεληματική για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία (off shore). Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 1,65 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μέσω off shore, ιδιοκτησίας του, από την εταιρεία των Τσάτσου-Κομνόπουλου Malwern, την περίοδο 2007-2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα