Έκρηξη σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο εστιατόριο που διατηρεί η αδερφή του Γιάννη Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Πρόκειται για το εστιατόριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου, ιδιοκτησίας

της αδερφής του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου.

Επίσης, υλικές ζημιές υπέστη ένα κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «La Scala». Να σημειωθεί ότι στον πρώτο όροφο του κτίσματος διαμένει η αδελφή του Γιάννη Σμπώκου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που το εστιατόριο «La Scala» γίνεται στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς τα ξημερώματα της 15ης Μαΐου το κτήριο είχε γίνει συντρίμμια από εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας που έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή και πυροτεχνουργοί που εξετάζουν τόσο το κτήριο όσο και το αυτοκίνητο που καταστράφηκε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια μηχανή πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και πέταξε ένα αντικείμενο και μετά από λίγο ακούστηκε η έκρηξη. Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί τι αντικείμενο τι ήταν αυτό. Οι κάτοικοι της γειτονιάς πάντως είναι τρομοκρατημένοι από το νέο χτύπημα και όπως είπε χαρακτηριστικά μια εξ αυτών: «Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό και σκεφτόμαστε σοβαρά να μετακομίσουμε. Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο».

Ο άλλοτε διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, καθώς και ο ίδιος στις 16 Απριλίου 2014 είχε γίνει στόχος και συγκεκριμένα το σπίτι του επί της οδού Καραϊσκάκη στην Κηφισιά.

Οι δύο αδερφές του Σμπώκου που είχαν καταθέσει την προηγούμενη φορά στην Αστυνομία για την επίθεση, είχαν αναφέρει ότι δέχονταν εδώ και καιρό περίεργα τηλεφωνήματα, ενοχλήσεις και απειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα