Εκπαιδεύονται στην Καλαμάτα δύο χρόνια μετά την ορκωμοσία τους ως Ανθυποσμηναγοί

Δύο ολόκληρα χρόνια μετά την ορκωμοσία τους ως Ανθυποσμηναγών πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες τις πρώτες τους βολές αέρος – εδάφους με πραγματικά πυρομαχικά, ρίχνοντας βόμβες γενικής χρήσεως, οι και είναι έτοιμοι πλέον – ευτυχώς – να αποδοθούν στις πολεμικές Μοίρες, ούτως ώστε να ξεκινήσουν εκεί εκπαίδευση στο ΣΟΣΜΕ, του συγκεκριμένου τύπου μαχητικού αεροσκάφους για το οποίο θα επιλεγεί ο καθένας τους.

Ο λόγος για τους ανθυποσμηναγούς (Ι) της 84ης Σειράς Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι αποφοίτησαν από τη Σχολή Ικάρων, ορκίστηκαν ως Ανθυποσμηναγοί και

έλαβαν τα ξίφη τους τον Ιούλιο του 2012!!!

Έκτοτε και για δύο ολόκληρα χρόνια υπηρετούσαν ως εκπαιδευόμενοι στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας, παρακολουθώντας διάφορα σχολεία και την επιχειρησιακή εκπαίδευση! Η τελευταία μέχρι τώρα διαρκούσε περίπου ένα 9μηνο και χοντρικά ένα χρόνο με τα διάφορα σχολεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση – η εξαιρετικά μεγάλη περίοδος αυτή διετούς παραμονής των νέων ανθυποσμηναγών στην Καλαμάτα για εκπαίδευση και η συνακόλουθη καθυστερημένη απόδοσή τους στις πολεμικές Μοίρες για επιχειρησιακή αξιοποίηση, οφείλεται σε λόγους οικονομίας και μικρής διαθεσιμότητας αεροσκαφών εξαιτίας ελλείψεων ανταλλακτικών, κάτι που διορθώθηκε φέτος! Θυμίζουμε ότι μεταξύ των προγραμμάτων που πρόσφατα πέρασαν από αρχική έγκριση από τη Βουλή ήταν και αυτά των ανταλλακτικών και της «Εν συνεχεία υποστηρίξεως» (“Follow on Support”/FOS) και των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Καλαμάτας T-6A και T-2E.

Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ «Στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σταδίου εκπαίδευσης των νέων ανθυποσμηναγών της 84ης Σειράς Ιπταμένων πραγματοποιήθηκαν βολές αέρος-εδάφους με πραγματικά πυρομαχικά από τις 362 και 363 Μοίρες Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΑΕ) της Αερ.Βάσης Καλαμάτας. Οι βολές πραγματοποιήθηκαν με αεροσκάφη Τ-2Ε, και βόμβες γενικής χρήσης Μ-117 των 750 λιβρών, στο Πεδίο Βολής Καράβια του Μυρτώου πελάγους».

Με δύο χρόνια καθυστέρηση όμως!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα