Εκδήλωση στη Σχολή Ευελπίδων για τα 2504 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνος

Ημερίδα με θέμα «Εορτασμός της επετείου της ιστορικής μάχης του Μαραθώνα (Σεπτέμβριος 490 π.X)», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αμφιθεάτρου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στις εγκαταστάσεις της στη Βάρη Αττικής την προσεχή Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση, που οργανώνεται από τη ΣΣΕ και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επετείου των 2504 ετών από τη διεξαγωγή της επικής αυτής μάχης, που, μαζί με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος, έσωσαν την Ευρώπη

από την περσική επεκτατικότητα.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, το πρόγραμμα της εκδηλώσεως για τη Μάχη του Μαραθώνα, έχει ως εξής:

«Η πολιτικοστρατιωτική διάσταση της μάχης του Μαραθώνα», Αντισυνταγματάρχης (ΜΧ) Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Ιστορικός ΓΕΣ/ΔΙΣ.

«Οι Πλαταιείς στον Μαραθώνα», Δρ Γεώργιος Σταϊνχάουερ, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

«Η πολιτική εκμετάλλευση της μάχης του Μαραθώνα», Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

«Μαραθών: Παρακαταθήκαι και προς υλοποίησην υποχρεώσεις έναντι του αρχαιολογικού χώρου της Τετραπόλεως», Γεώργιος Στυλ. Κορρές, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θ’ ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη «Μάχη του Μαραθώνα».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα