Δυστοκία διορισμού Δ.Σ. στη ΝΕΡΙΤ

Ακόμη ψάχνει το κυβερνητικό επιτελείο τα πρόσωπα για το Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.

Η δυστοκία είναι εμφανής, καθώς η αρχική ημερομηνία που είχε δοθεί για τον διορισμό του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ ήταν η περασμένη Δευτέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Η αποστολή του νέου Δ.Σ. θα είναι σημαντική, καθώς μέσα από τη ΝΕΡΙΤ θα επιχειρήσει να βγάλει στον αέρα την καινούργια ΕΡΤ. Μία από τις κρούσεις που

έγιναν ήταν προς τον Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της παλιάς ΕΡΤ, διαδεχόμενος τον Γιώργο Γαμπρίτσο, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Ακόμα μία επιλογή είναι ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, ο οποίος αρχικά έχει αρνηθεί.

Για το Δ.Σ. και τη θέση του προέδρου έχει ακουστεί και το όνομα του καθηγητή Γιώργου Πλειού, ενώ αουτσάιντερ θεωρείται ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, αν και συγκεντρώνει τη συμπάθεια πολλών, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε τις δύσκολες καταστάσεις. Την απόφαση για το τελικό σχήμα θα λάβει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με την έγκριση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το Δ.Σ. θα διοριστεί με θητεία ενός έτους και στη συνέχεια η Βουλή θα αποφασίσει για τη διοίκηση της εταιρείας. Η ημερομηνία-στόχος για την εκπομπή της νέας ΕΡΤ είναι η 1η Μαΐου, όμως τα χρονικά όρια πιέζουν και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο μισθός του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΕΡΤ

Ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής της "Αυγής";

Η γερμανική εφημερίδα FAZ εκθειάζει τον Τσίπρα

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του νομοσχεδίου για το άνοιγμα της ΕΡΤ

Κομματικά βέλη από ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ-ΕΔΟΕΑΠ

Η πρόταση Βαρδινογιάννη για το Mega και οι συζητήσεις

Δάνειο 36 εκατ. ευρώ για την "Καθημερινή"

Πρόστιμα 4 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ το 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα