Δημοσιογράφος αποκαλύπτει ανδρικό χαμάμ οργίων (ΦΩΤΟ)

Την περασμένη Κυριακή, περίπου 40 άνδρες συνελήφθησαν σε ένα «χαμάμ οργίων» στο Κάιρο της Αιγύπτου. Τους έδειραν και στη συνέχεια τους έσυραν, γυμνούς, με φορτηγά έως το κρατητήριο.

Αυτοί οι 40 άνδρες θεωρείται ότι είναι ομοφυλόφιλοι και κινδυνεύουν με πολύ βαριές ποινές. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλ Σίσι, η κυβέρνηση προτίθεται να σκληρύνει τα μέτρα εναντίον των γκέι, με ομαδικές συλλήψεις και επιθέσεις στα μέρη που συχνάζουν.

Στη σημερινή Αίγυπτο, η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά η Αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κατηγορίες για ακολασία και διαστροφή ώστε να τους καταδικάσει. Αλλά οι συλλήψεις της περασμένης Κυριακής είναι διαφορετικές: οι αστυνομικοί συνέλαβαν αυτούς τους άνδρες γιατί μια δημοσιογράφος, η Mona Iraqi, τους ειδοποίησε.

H δημοσιογράφος ήθελε σπαρταριστά πλάνα για την τηλεοπτική της εκπομπή «El Mostakhbi» («Τι κρύβεται από πίσω»), η οποία μεταδίδεται στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Al Kahera Wal Nas. Η Iraqi πήγε στο ανδρικό χαμάμ με τον καμεραμάν της εκπομπής της, από την πίσω πόρτα. Λίγο αργότερα τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία μπούκαρε κυριολεκτικά στο χαμάμ και τους συνέλαβε όλους, την ίδια ώρα που η Iraqi τραβούσε πλάνα με κάμερα, iphone και κάμερα χεριού.

Έπειτα ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη φωλιά ομαδικής διαστροφής στην καρδιά της πόλης». Η δημοσιογράφος, μάλιστα, δήλωσε ότι ετοιμάζει πλήρες ρεπορτάζ που θα βγει στον αέρα την Τετάρτη, με «ολόκληρη την ιστορία για τις εστίες εξάπλωσης του AIDS στην Αίγυπτο».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην προσπάθεια καταστολής της LGBT κοινότητας της χώρας. Τον Σεπτέμβριο, επτά Αιγύπτιοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ακολασίας, έπειτα από εμφάνισή τους σε video ψεύτικου γκέι γάμου που ανέβηκε στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, οι εικόνες που είχαν τραβηχτεί σε ποταμόπλοιο του Νείλου ήταν «εξευτελιστικές, λυπηρές, θα εξόργιζαν τον Θεό και αποτελούν ποινικό αδίκημα».

Τον Οκτώβριο, οι ακτιβιστές οργάνωσαν διαδικτυακή καμπάνια κατά της εκδίωξης των ομοφυλοφίλων που επιχειρεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα hashtags στο Twitter #StandForEgyptLGBT και #SolidarityWithEgyptLGBT, ώστε να ξεσηκώσουν το κοινό σε διαμαρτυρίες κατά της ομοφοβίας.

Δείτε το Video με εικόνες από την εκπομπή της:

Keywords
Τυχαία Θέματα