Δεξιό κόμμα στα πρότυπα της ΕΡΕ θέλει να φτιάξει ο Μπαλτάκος

Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο "δεξιό" κόμμα, ανάμεσα "στην Κεντρώα πια Νέα Δημοκρατία και την Ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, στα πρότυπα της ΕΡΕ και του κόμματος Σαρκοζί στη Γαλλία", όπως τόνισε χαρακτηριστικά,

ο Τάκης Μπαλτάκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κάλεσε τη ΝΔ να πάρει την πρωτοβουλία και να γίνει "πολυσυλλεκτική", φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και τον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη. Η ΝΔ επιτίθεται στην εκκλησία και τους ενστόλους, στη μεσαία τάξη με τον ΕΝΦΙΑ και την ίδια ώρα ο Τσίπρας καθησυχάζει με την επίσκεψη στον Πάπα", είπε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ερωτηθείς για το αν προτίθεται να δημιουργήσει κόμμα απάντησε καταφατικά, αλλά με έμμεσο τρόπο, πως είναι στις σκέψεις του. "Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί πιο δεξιό προφίλ, μία πιο σοβαρή δεξιά πτέρυγα. Δεν πρέπει να διχάσουμε την συντηρητική παράταξη, αλλά να υπάρχει ένα ενιαίο και αυτοδύναμο κόμμα με Δεξιές και Κεντροδεξιές πολιτικές. Αν αυτό δεν μπορεί να το κάνει η ΝΔ, τότε αυτονοήτως πρέπει να γίνει νέο κόμμα ανάμεσα στην κεντρώα πια ΝΔ και στην ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, όπως το κόμμα Σαρκοζί και η ΕΡΕ. Δεν λέω ότι πάω να κάνω κόμμα, γιατί δεν θέλω να διχάσω την παράταξη. Όμως, αν βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται, δεν μπορούμε να καθόμαστε σπίτι και να βλέπουμε τούρκικα σίριαλ", ήταν τα ακριβή λόγια του.

Τέλος, παρόλο που επιβεβαίωσε τις επαφές με τους στρατηγούς Φράγκο και Ζιαζιά επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ο Τάκης Μπαλτάκος δεν θέλησε να σχολιάσει τι συζήτησαν οι τρεις άνδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα