Χρυσόγονος: "Η κυβέρνηση κάνει λάθη λόγω απειρίας"

Το γεγονός ότι τίθεται δημοψήφισμα από τον πρωθυπουργό θα έχει μια επίδραση προς τους δανειστές είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ενώ αναγνώρισε πως η κυβέρνηση έχει ζητήματα απειρίας και πως έχει κάνει λάθη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος

Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, μιλώντας στο Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Θεωρίες Συνομωσίας» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως εάν τα μέτρα που ληφθούν είναι στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε πάντως πως εάν πρόκειται για συνθηκολόγηση και επί του μειλ Χαρδούβελη τα μέτρα δεν θα περάσουν.


Ερωτηθείς ποιο είναι το κλίμα στη Ευρώπη μετά από την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε: Είναι νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αντιδράσεις, θα δούμε ποια είναι η πραγματική εικόνα στην πορεία αλλά πάντως το γεγονός ότι τίθεται το δημοψήφισμα από τον πρωθυπουργό φρονώ ότι μπορεί να έχει μια παιδαγωγική επίδραση στους δανειστές.

Δηλαδή είναι ευκολότερο να εκβιάσεις μια κυβέρνηση παρά έναν ολόκληρο λαό και οι εντυπώσεις στο διεθνές επίπεδο θα είναι ακόμα χειρότερες, θα φανεί στην πράξη ότι ένας ολόκληρος λαός εκβιάζεται να δεχτεί πράγματα τα οποία όχι μόνο δεν θέλει να τα δεχτεί αλλά και δεν υποχρεούται να τα δεχτεί βάση των ευρωπαϊκών συνθηκών που κατοχυρώνουν θεμελιώδη συγκεκριμένα δικαιώματα. Και αυτά τα δικαιώματα τα παραβιάζει η Τρόικα με τις απαιτήσεις της όπως για παράδειγμα όταν απαιτεί να καταργήσουμε το δικαίωμα απεργίας που προστατεύεται από τον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα μας αντιμετωπίζει ως μη έχοντες θεμελιώδη δικαιώματα και αυτό είναι μια νέο-αποικιακή προσέγγιση».

Αναφερόμενος στο γιατί έπρεπε η οικονομία να υποστεί αυτό το στρεσάρισμα αυτούς τους μήνες και να γίνουν τώρα οι διορθωτικές κινήσεις και στην τακτική αλλά και στην διαπραγματευτική ομάδα και να φτάσουμε μέχρι εδώ, υπογράμμισε: « Ούτως ή άλλως μια νέα κυβέρνηση έχει ζητήματα απειρίας, μπορεί να κάνει και λάθη.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως, το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου είπε ότι εγώ δεν αντέχω να βγάλω άλλο πέρα το πρόγραμμα και αυτά τα πράγματα που μου ζητάτε. Ή μάλλον η προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν άντεχε να περάσει από την Βουλή αυτά που της ζητούσαν να περάσει και που σε ένα βαθμό είχε συγκατατεθεί με το mail Χαρδούβελη και για αυτό έφερε την προεδρική εκλογή και κατά συνέπεια και τις βουλευτικές εκλογές νωρίτερα. Ο ελληνικός λαός ζήτησε μια καλύτερη συμφωνία από τους ευρωπαίους, ζήτησε κάτι διαφορετικό αν οι ευρωπαίοι αποδείξουν ότι δεν σέβονται καθόλου την ετυμηγορία αυτή του ελληνικού λαού ότι τον φέρνουν αντιμέτωπο με εκβιαστικά διλήμματα και ότι επιχειρούν αν θέλετε και να ρίξουν μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, όλο αυτό θα αποδείξει τελικά στην διεθνή κοινή γνώμη που δεν τρώει κουτόχορτο, θα δείξει ότι η ΕΕ δεν είναι αυτό που φαίνεται προς τα έξω ότι είναι ένα μόρφωμα που έχει προσλάβει αυταρχικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα κάνει μεγάλη ζημιά στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

ΜΕΤΡΑ
Ερωτηθείς αν τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία θα περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Χρυσόγονος απάντησε: «Αν είναι μέτρα στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού πιστεύω ότι μπορούν να περάσουν αν όμως πρόκειται για άνευ όρων συνθηκολόγηση και εφαρμογή του mail Χαρδούβελη τότε προφανώς ότι δεν μπορούν να τα περάσουν. Αν δεν μπορούσε να τα περάσει ο κ.Σαμαράς από την Βουλή πριν από τον Ιανουάριο πως θα τα περάσει ο Τσίπρας από την Βουλή τώρα».
Τέλος, αναφερόμενος στο αν στην περίπτωση που δεν υπάρχει πλήρη στήριξη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία θα ζητήσουν την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως μιλάμε για υποθετικά σενάρια ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλη την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους του έχει αποδείξει ότι παραμένει συμπαγής στις ψηφοφορίες στη Βουλή. Μένει να αποδειχθεί αυτό αν θα διαρκέσει ή όχι , ελπίζω ότι θα διαρκέσει».

Keywords
Αναζητήσεις
χρυσόγονος
Τυχαία Θέματα