Χριστόπουλος: "Θα βελτιωθεί ο Πλατανιάς, διεκδικεί τίτλο ο Αστέρας Τρίπολης"

O προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Χριστόπουλος, μίλησε στον "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1" και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για την πορεία της ομάδας του, την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την μάχη του τίτλου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:

"Προσπαθώ να αλλάξω πράγματα στην ομάδα και να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Με έκαναν υπερήφανο οι παίκτες μου στο ματς με τον Πανθρακικό, όπου παίξαμε από το 60' με δέκα παίκτες και από το 80' με εννέα και παρόλα αυτά προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε φάσεις και παλέψαμε. Με ικανοποίησαν και στη Βέροια,

όπου παρότι μείναμε πίσω στο σκορ με 2-0, μέχρι το τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε γυρίσει το ματς, αν δεν είχαμε την ατυχία με τα δοκάρια ή τις χαμένες ευκαιρίες. Αλλά χθες, παρά τη νίκη, οι παίκτες μου με στεναχώρησαν, γιατί θέλω η ομάδα μου να έχει μια σταθερή νοοτροπία και να μην χαλαρώνει, γιατί και ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει την ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο έως το τέλος. Γενικότερα φέτος, κάναμε ένα νωθρό ξεκίνημα και δεν είχαμε αποτελέσματα για δύο λόγους: Ο πρώτος, γιατί το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, όχι για δυο και τρείς μήνες, αλλά για βάθος χρόνου. Φέραμε παίκτες με συμβόλαια διετή και τριετή, αλλά αργήσαμε να βρούμε ποδοσφαιριστές σε αυτά τα στάνταρ που θέλαμε. Οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν στο τέλος και αυτό δεν μας επέτρεψε να είμαστε μαζί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το πρόγραμμα, το οποίο στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ξεκινήσαμε με πέντε παιχνίδια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν με τις ομάδες που έπαιζαν στην Ευρώπη και οι οποίες ήταν πολύ πιο έτοιμες από εμάς και πολύ πιο ομάδες. Κατόπιν και πριν το ματς με τη Νίκη είχαμε και τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και τα τελευταία τρία μέσα σε επτά ημέρες. Με πολλές μετακινήσεις, που για μια ομάδα εκτός κέντρου όπως εμείς, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές. Αλλά παρόλα αυτά βγάλαμε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα μας θα γίνεται καλύτερη, γιατί πλέον έχουν αρχίσει και τα παιδιά που μπήκαν αργότερα να προσαρμόζονται και να αποδίδουν κοντά στις δυνατότητες τους. Όλη η ομάδα αποκτά μια συνοχή και μια κοινή φιλοσοφία στην ώρα του αγώνα, με καλό συνδυαστικό παιχνίδι και στην άμυνα και την επίθεση".

ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

"Η άποψη μου είναι ότι οι περυσινές ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα, με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ, δεν έχουν την περυσινή τους δυναμική. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες με καλά μπάτζετ (Βέροια, Παναιτωλικός, Καλλονή) για την εποχή και ομάδες που χτίζονται χρόνια και έχουν ικανά ρόστερ με βάθος, το οποίο είναι καθοριστικό για το ροτέισιον, αφού πλέον υπάρχουν πολλά ματς σε λίγες μέρες. Όλα αυτά με το γεγονός ότι πέφτουν φέτος τέσσερις ομάδες, έχουν κάνει το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα δύσκολο, απρόβλεπτο και ανταγωνιστικό".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ:

"Την βλέπω ανοικτή, αν και νομίζω ότι φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός για το λόγο ότι είναι μια ομάδα που κτίζεται αρκετά χρόνια, έχει την υποδομή, αλλά και την οικονομική άνεση για να κινηθεί για μεταγραφές υψηλού επιπέδου την χειμερινή περίοδο. Βεβαίως και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ικανός διεκδικητής του τίτλου, με πολλούς και ικανούς σκόρερ στην επίθεση και με παιδιά που δεν σταματάνε να τρέχουν μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα και ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ποτέ δεν μπορείς να την ξεγράψεις, γιατί παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αυτό που για μένα φέτος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι το ρόστερ της Τρίπολης και εγώ, όσο και αν ακούγεται παράξενο - όχι τόσο για την βαριά φανέλα, αλλά για την ικανότητα - θα έβαζα τον Αστέρα μέσα στους διεκδικητές του τίτλου μέχρι τέλους. Είναι μια ομάδα που χτίζεται πάρα πολλά χρόνια, επίμονα απο τους ιδιοκτήτες της. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες επενδύσεις και σε επίπεδο υποδομών και σε επίπεδο ακαδημιών και σε επίπεδο μεταγραφών και πιστεύω ότι φέτος το μπάτζετ του Αστέρα είναι πολύ ανταγωνιστικό και είναι μια ομάδα πλήρης σε όλες τις γραμμές. Αυτό φάνηκε και στην Ευρώπη και ήταν μεγάλη επιτυχία η πορεία που έκανε".

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ: "Διαφωνώ με αυτή τη φιλοσοφία, γιατί για να κτίσεις μια ομάδα δυνατή θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο ρόστερ και να γίνονται πολύ μικρές αλλαγές, εκτός βεβαίως και αν έχεις κάποιες πολύ συμφέρουσες οικονομικές προτάσεις για κάποιους παίκτες. Αυτή η λογική δεν υπάρχει στην Ελλάδα και βλέπουμε πολλές ομάδες να αλλάζουν δυο και τρείς προπονητές το χρόνο, ο καθένας έχει και διαφορετική φιλοσοφία και σε συνδυασμό και με την διαφορετική οπτική γωνία, κάποιον παραγόντων ή τεχνικών διευθυντών, δεν υπάρχει μια σταθερή φιλοσοφία. Κάποιος παίκτης που κάνει σε έναν προπονητή, ίσως να μην κάνει στον επόμενο και αυτό είναι ένα γαϊτανάκι που συνεχίζεται και δημιουργεί μια διαρκής αστάθεια σε αυτές τις ομάδες".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: "Για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη αλλά τρομερή εμπειρία. Η Ταβρίγια ήταν μια ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα, δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών και έπρεπε να δουλέψω στην αρχή με νεαρούς παίκτες σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Πέρα απο αυτό όμως, γνώρισα μια άλλη κουλτούρα, μια άλλη ποδοσφαιρική νοοτροπία. Αντιμετωπίσαμε πολύ ικανούς προπονητές, πολύ μεγάλα κλάμπ, με εξαιρετικά δυνατά ρόστερ. Παράλληλα, αναγκάστηκα να δουλέψω και σε κάποιους άλλους σχηματισμούς για να κάνω την ομάδα μου ανταγωνιστική και αυτό με βοήθησε και μένα να εξελίξω κάποια πράγματα όσον αφορά την προπονητική μου. Γενικά ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα".

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΖΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: "Αν υπήρχε κάποια πρόταση απο τα πρώτα δέκα - δώδεκα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα το ξαναέκανα και ας υπήρχαν δυσκολίες, γιατί θα μου άρεσε να γνωρίσω νέες προκλήσεις και νέες εμπειρίες".

Keywords
Τυχαία Θέματα