Χαιρετίζουν τον διάλογο για το Κυπριακό οι ΗΠΑ

"Ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη σημερινή συνάντηση των δύο Κύπριων ηγετών, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ερόγλου, και την ανανέωση των διαπραγματεύσεων για μία ρύθμιση για το Κυπριακό με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών". Με τη φράση αυτή ξεκινά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με την οποία γνωστοποιείται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρετίζει την έναρξη διαπραγματεύσεων για μία λύση στο Κυπριακό ανάμεσα

στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ντέρβις Ερόγλου.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για το "κουράγιο και το όραμα των δύο πλευρών", ενώ καλωσορίζεται και ο "εποικοδομητικός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά και του Ταγίπ Ερντογάν στη συζήτηση". Ακόμη, οι ΗΠΑ εκφράζουν την ελπίδα "να βρεθεί μία ρύθμιση που να επανενώσει την Κύπρο σε μία δι-ζωνική και δι-κοικωνική ομοσπονδία το συντομότερο δυνατόν".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία παράγραφο γίνεται λόγος για τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου που υπάρχουν στην Κύπρο, τα οποία "πιστεύουμε ότι πρέπει να μοιραστούν εξίσου ανάμεσα στις δύο πλευρές", ενώ τονίζεται και η παρότρυνση για αποφυγή απειλών και εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Ντέρβις Έρογλου συναντήθηκαν στη Λευκωσία και εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα