Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Η προστασία του Περιβάλλοντος συνιστά προστασία του Οίκου του Θεού

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα περιβάλλοντος, για τα οποία επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπουλου, η οποία ενημέρωσε τον φωτισμένο Ποιμενάρχη και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του "διότι τα θέματα της Ελλάδος βαίνουν κατ’ευχήν Θεού", όπως τόνισε

χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, και η κυρία Αυγερινοπουλου συζήτησε θέματα περιβάλλοντος, τα οποία, όπως επεσήμανε και ο Αρχιεπίσκοπο,ς βρίσκονται στην καρδιά της Ορθοδοξίας, καθώς η προστασία του συνιστά προστασία του Οίκου του Θεού. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας έχει εκπονήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και ανάλογες υποτροφίες.

Ο κ.κ. Αναστάσιος, ως Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, αξίωμα στο οποίο εξελέγη το 2006, και Επίτιμος Πρόεδρος της "Παγκοσμίου Διασκέψεως των Θρησκειών για την Ειρήνη", εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον σχετικά με τις συζητήσεις επί των θεμάτων της ποιοτικής βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και των στόχων που θα κληθούν να αναλάβουν τα κράτη του κόσμου μετά το 2015 για την επίτευξή της. Συμφωνήθηκε δε, να επαναληφθεί η συνάντηση προκειμένου να συμπεριληφθούν προτάσεις και θέσεις των Εκκλησιών για αυτά τα θέματα.

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα ο κ.κ. Αναστάσιος, ο οποίος έχει αναπτύξει πολυποίκιλο και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο προς όφελος όλων των πολιτών της Αλβανίας, απέστειλε μήνυμα ενότητος και πατρικές ευχές σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρις σε ενέργειες του κ.κ.Αναστασίου έχουν αναστηλωθεί περισσότεροι από 200 Ελληνορθόδοξοι ναοί και μονές στη γειτονική μας χώρα, ενώ έχουν ανασυσταθεί 400 ενορίες, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ολοκληρώνεται και ένα νοσοκομείο.

Τέλος, η κυρία Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, σχετικά με την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα