Αποσύρεται από τη Ρωσία η General Motors

Η General Motors Co ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την αγορά της Ρωσίας, όπου οι πωλήσεις της έχουν εκμηδενιστεί, καθώς και ότι πρόκειται να κλείσει το εργοστάσιο της Opel στην Αγία Πετρούπολη, κινήσεις που αναμένεται να της στοιχίσουν 600 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώνονται με ταχύτατο ρυθμό στη Ρωσία,

η οποία αντιμετωπίζει ραγδαία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και τη μείωση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Οι εταιρείες αυτοκινήτων αναγκάζονται να αναζητούν τρόπους να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη αλλά ταυτόχρονα να προσελκύουν ένα ρωσικό καταναλωτικό κοινό που εμφανίζεται να διστάζει όλο και περισσότερο να προχωρήσει σε μεγάλες δαπάνες.

“Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την αποφυγή μιας μεγάλης επένδυσης σε μια αγορά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οποίας εγείρουν μεγάλες προκλήσεις”, ανέφερε ο πρόεδρος της GM Νταν Άμαν σε μια ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

Το εργοστάσιο της GM στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, θα σταματήσει την παραγωγή του στα μέσα του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα