Κώστας Τασούλας: "Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Τάφος" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Πίσω από το μωσαϊκό διαπιστώθηκε τεχνητό όρυγμα και αποκαλύφθηκε δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο (πόρτα) πεσμένο μέσα στο όρυγμα διαστάσεων δύο μέτρων σε ύψος και ενός μέτρου σε πλάτος και βάρους ενάμιση τόνου», αποκάλυψε πριν από λίγο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα fm με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας


Τόνισε ότι η ανασκαφή γίνεται στο χώρο πίσω από το μωσαϊκό, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε

πρόβλεψη για τον ένοικο του τάφου σημειώνοντας ότι πολλές φορές η πραγματικότητα συντρίβει τις εικασίες, ενώ επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει ο τάφος.


«Η ανασκαφή μιλάει με πιο εντυπωσιακό τρόπο απ’ ότι οι εικασίες μας. Δεν ανακαλύψαμε μόνο ένα σημαντικό μνημείο, αλλά παράλληλα ανακαλύψαμε και την αρχαιολογία που είναι μια συναρπαστική επιστήμη και κάνει καταπληκτική δουλειά σε όλη την χώρα.

Το καλύτερο σενάριο το έχουμε δει και είναι αυτό που ξεδιπλώνεται καθημερινά από τον Αύγουστο, μπροστά στα μάτια μας. Όλα τα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα μοναδικό θέαμα.

Είναι εμφανές ότι υπήρξαν «επισκέψεις» στον τάφο, αλλά υπήρξαν και ζημιές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κενού στο ψηφιδωτό, έχουν βρεθεί και θα αποκατασταθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος».

Τέλος, για όσους σχετίζουν την Αμφίπολη με τις εκλογές, ο κ. Τασούλας σημείωσε: « Αυτοί υποτιμούν βαθύτατα τον ελληνικό λαό. Είναι σαν αυτό που λένε κάποιοι «κοροϊδεύατε τον ελληνικό λαό επί 40 χρόνια», όσοι το λένε θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή η φράση είναι ιδιαίτερα υποτιμητική για τον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα