Αντιδράσεις για την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών!

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος όχι μόνο επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές, αλλά βάζει να εκλέγονται οι πρυτάνεις από τους φοιτητές!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη Τύπου, οι φοιτητές στο εξής θα ψηφίζουν καθολικά για την ανάδειξη των πρυτάνεων των ελληνικών ιδρυμάτων, ενώ η βαρύτητα της ψήφου θα αυξάνει αναλόγως με το ποσοστό της συμμετοχής τους. Ετσι, επανέρχεται το σύστημα του 1982. Στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων θα υπάρξει διάστημα προσαρμογής

ενός χρόνου, ενώ οι νυν πρυτάνεις, των οποίων η θητεία δεν θα έχει λήξει, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Στο θέμα των μετεγγραφών θα υπάρξει ρύθμιση στο πνεύμα πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, τα βασικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες (πολύτεκνοι κ.λπ.) θα είναι το οικονομικό και η υγεία.

Παράλληλα, επιστρέφει το άσυλο στα πανεπιστήμια, ενώ καταργούνται τα Συμβούλια και οι ρυθμίσεις περί «αιωνίων» φοιτητών.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Αλλαγές και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν:

στην κατάργηση της τράπεζας θεμάτων,

στην κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση,

στην κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και

στη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.

Keywords
Αναζητήσεις
αντιδρασεις για πολυνομοσχέδιο παιδείας, επαναφορα αιωνιων φοιτητων
Τυχαία Θέματα