Ανοίγει τα χαρτιά του για τη φορολογική πολιτική ο Σαμαράς

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλει με άρθρο του στην εφημερίδα "Αγορά" ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός περιγράφει αναλυτικά τις φορολογικές μειώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας του και στη συνέχεια αναλύει τη φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει σε περίπτωση επανεκλογής του.

"Μειώσαμε το χαράτσι 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου

μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ ότι το 2012. Και οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015", αναφέρει, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως " και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα".

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα.

"Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια", λέει ο κ Σαμαράς.

"Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και προγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι "πυροτεχνήματα" που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση", υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύεται ότι ο ανώτατος συντελεστής στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα μειωθεί στο 33% από 42% που είναι σήμερα και 45% που τον παρέλαβε η κυβέρνηση, θα καταργηθούν τεκμήρια και θα μειωθούν οι περισσότεροι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του 13% στην εστίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα