Ανάσα ζωής για την εφημερίδα «Μακεδονία»

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, μια νέα εποχή ξεκινά για το πρακτορείο διανοµής «Μακεδονία», καθώς στις αρχές του τρέχοντος µηνός εγκρίθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στον αναπτυξιακό νόµο, η οποία είχε κατατεθεί το 2010. Ωστόσο, η γραφειοκρατία καθιστούσε όλο αυτό το διάστηµα αδύνατη την υλοποίηση του σχετικού αιτήµατος, µε αποτέλεσµα να χρειαστεί να περάσουν 4 χρόνια µέχρι το όλο θέµα να λήξει θετικά για την εταιρεία.

Πλέον, η εφηµερίδα «Μακεδονία», το αθλητικό έντυπο που εκδίδεται από τον όµιλο, καθώς και η εκτυπωτική µονάδα και το πρακτορείο διανοµής περνούν σε φάση εξορθολογισµού των οικονοµικών τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν νέα επιχειρηµατική δυναµική για το µέλλον. Πρόκειται -αν µη τι άλλο- για µια πολύ σηµαντική εξέλιξη στα Μedia της Βορείου Ελλάδας, αφού ουσιαστικά ο όµιλος συνιστά µονοπώλιο στην περιοχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στη σχετική ανακοίνωση της ιδιοκτησίας της εταιρείας αναφέρονται µεταξύ άλλων τα εξής: «Τελικώς, στις αρχές του µήνα και η Ολοµέλεια του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους απεφάνθη για το απόλυτα σύννοµο του αιτήµατος της “Μακεδονίας”. Ακολούθως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού είχε εξαντλήσει κάθε ενέργεια και δυνατότητα ελέγχου του αιτήµατός µας, ως όφειλε, µε απόλυτο σεβασµό στη διαδικασία και σε ό,τι εκ της θέσεώς του εκλήθη να διαχειριστεί, ενέκρινε την υπαγωγή της “Μακεδονίας” στον αναπτυξιακό νόµο. Οφείλουµε να εξάρουµε την ανταπόκριση του αρµόδιου υφυπουργού και ελπίζουµε ότι και οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα ανταποκριθούν εγκαίρως στις απαιτήσεις της εφαρµογής της µελέτης αναδιάρθρωσης, ώστε να κερδηθεί ο χρόνος που απωλέσθη λόγω των αναγκαίων επαναλαµβανόµενων ελέγχων. Θα ήταν παράλειψη να µην ευχαριστήσουµε τους δηµάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, τα ∆ηµοτικά και Περιφερειακά Συµβούλια, τα πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, την Εκκλησία, τα Οικονοµικά και Επιστηµονικά Επιµελητήρια, τις ενώσεις και τα επιµελητήρια των παραγωγικών τάξεων, τους Μακεδόνες εντός και εκτός συνόρων και κυρίως τους εργαζοµένους στο δηµοσιογραφικό συγκρότηµα, για τη στήριξή τους στον αγώνα της εφηµερίδας».

Τονίζεται, δε, πως «η δικαίωση της “Μακεδονίας” αποτελεί δέσµευση και “συµβόλαιο αρχών και αξιών” µε την κοινωνία και τους αναγνώστες µας. Υποσχόµεθα στο εξυγιασµένο, πλέον, περιβάλλον µας να εκπληρώσουµε το καθήκον µας στην ενηµέρωση, αδέσµευτα και µαχητικά για ακόµη έναν αιώνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα