Αιματηρή αντεπίθεση Ουκρανών με τεθωρακισμένα

Κλιμακώνεται η βία στην ανατολική Ουκρανία με συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που πραγματοποιούν οι ουκρανικές αρχές.

Οι συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλου ενός, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι υπηρεσίες

υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης υπάρχουν ένας νεκρός και ένας τραυματίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Ντονέτσκ. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».

«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έως και πέντε τρομοκράτες εξοντώθηκαν» και «ένας στρατιώτης τραυματίστηκε» στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν», προσέθεσε.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μήνυμα Πούτιν

Tην ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν διαμήνυσε στις ουκρανικές αρχές ότι θα είναι «χούντα» εάν χρησιμοποιήσουν βία εναντίον πολιτών, απειλώντας με συνέπειες.

Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «η στρατιωτική επιχείρηση των αρχών του Κιέβου κατά των αντικυβερνητικών βουλευτών στην ανατολική Ουκρανία είναι έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα