Αγώνας δρόμου για την επιστροφή της Τρόικας

Σειρά συσκέψεων με κυβερνητικά στελέχη και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αν και τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση της λύσης πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στενεύουν επικίνδυνα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η τρόικα θα έρθει τελικά μέσα στην εβδομάδα καθώς το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι η άκαμπτη στάση του εκπροσώπου του ΔΝΤ,

ο οποίος επιμένει ότι το 2015 θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό από 2,5 -3,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο την άποψη αυτή δεν φαίνεται να την συμμερίζονται απόλυτα οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΕΚΤ, γεγονός που λειτουργεί υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα επόμενα 24ωρα και ιδιαίτερα η συνεδρίαση του Euroworking group της ερχόμενης Πέμπτης χαρακτηρίζονται ως κρίσιμα για το μέλλον των διαπραγματεύσεων. Για το λόγο αυτό η επικοινωνία του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι διαρκής, προκειμένου την ύστατη στιγμή να βρεθεί η χρυσή τομή.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Χαρδούβελη στο Μαξίμου

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις κυβέρνησης-Τρόικας

Στα δύο η τρόικα με το ΔΝΤ να ακολουθεί δική του γραμμή

Χάσμα χωρίζει Αθήνα και Τρόικα!

Εκβιασμός Βρυξελλών: Μνημόνιο για ακόμα έναν χρόνο αν δεν...

Keywords
Τυχαία Θέματα