Αυτοί είναι οι δράστες που καίνε ΑΤΜ στην Αττική (ΦΩΤΟ)

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, 27 φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται άγνωστοι δράστες που πραγματοποιούν εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζικών καταστημάτων.

Οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και προέρχονται από το οπτικό υλικό που κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

των τραπεζών,

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ οι εμπρησμοί αυτοί εντάσσονται σε μία σειρά 60 εμπρησμών ATM, για τους οποίους έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Λαϊκή Αναρχική Δράση», με προκήρυξη που έστειλε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ποια είναι η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της τον Ιούνιο του 2013, σε ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας στην Αγία Παρασκευή και ολοκληρώνονται με δύο ΑΤΜ στην Εθνική Τράπεζα της Ανθούπολης Περιστερίου στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Παράλληλα, στην προκήρρυξη τους οι δράστες καλούσαν αναρχικούς/ές, διεθνιστές και διεθνίστριες να ενδυναμώσουν τον ανοιχτό πόλεμο που έχει κηρυχτεί σε «αφεντικά, κράτος, μπάτσους, δικαστές, εισαγγελείς και δημοσιογράφους».

Όπως αναφερόταν στην εφημερίδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς είχε η καθυστέρηση στην ανάληψη ευθύνης, αλλά και το ότι οι τέσσερις εκτυπωμένες σελίδες της προκήρυξης ήταν μέσα σε μια διπλωμένη σελίδα της «Ναυτεμπορικής» της 3ης Ιανουαρίου 2014 με τίτλο: «Εκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο».

Σε βάρος των αγνώστων δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και εμπρησμό, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με κίνδυνο προσώπων και πραγμάτων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη αναζήτηση των δραστών.

Παρακαλείται όποιος πολίτης μπορεί να παράσχει σχετικές πληροφορίες να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 210-6476369 και 210-6476841 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα