Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην Κομοτηνή!

Σώος είναι ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους A-7E Corsair II της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο, πριν λίγη ώρα, κατέπεσε και συνετρίβη στο έδαφος μακριά από κατοικημένη περιοχή στα βόρεια της Κομοτηνής, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Το αεροσκάφος, μαζί με το «ζευγάρι» του, που αμφότερα ανήκουν στη δύναμη της ιστορικής 336 Μοίρας Βομβαρδισμού «Όλυμπος», απογειώθηκαν από τη μητρική βάση τους, την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, προκειμένου να συμμετάσχουν

σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στα Βόρεια της Κομοτηνής με μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Ενώ η δραστηριότητα αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το συγκεκριμένο αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος και ο πιλότος του αναγκάστηκε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου συστήματος διαφυγής. Η εγκατάλειψη του αεροσκάφους ήταν ομαλή, όπως και η ανάπτυξη του αλεξιπτώτου του και αυτός προσγειώθηκε στο έδαφος κανονικώς, όπου και τον βρήκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι κάτοικοι της περιοχής, που ήταν μάρτυρες του συμβάντος. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για προληπτικές εξετάσεις. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικώς με τον διασωθέντα πιλότο, τον οποίο και συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Από το ΓΕΑ έγινε γνωστό ότι συνεστήθη πάραυτα επιτροπή διερευνήσεως των αιτίων του αεροπορικού αυτού συμβάντος, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός αεροσκάφος, αλλά ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες εβδομάδες, ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους Α-7E πρόκειται να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία στην ΠΑ, μετά από 50 σχεδόν χρόνια συνεχούς προσφοράς, αγώνων και θυσιών σε αυτήν, καθώς η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον τελευταίο χρήστη του αεροσκάφους σε όλο τον κόσμο και αφού πλέον έχει κλείσει η γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους και δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα