Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: "Θα μας τρελάνετε εντελώς;"

Με θέατρο του παραλόγου παρομοίασε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως αντιμετώπισε με υποκρισία και διγλωσσία στις δικές τους δηλώσεις.

Λάδι στη φωτιά έριξε σήμερα το πρωί με την ομιλία του στη Βουλή

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης λέγοντας ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης εκπροσωπεί το «μαύρο του το χάλι». Ο κ. Στρατούλης κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει την δήλωσή του εκτίμησε όμως ότι αυτό δεν θα γίνει, καθώς πρόκειται για ένα γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου ο πολιτικός αντίπαλος να βρει στάχτη όταν αναλάβει την εξουσία. «Ο κ. Γεωργιάδης το μόνο που έκανε ήταν να εκλαϊκεύσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού» είπε.

Η απάντηση του Άδωνι υπήρξε άμεση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για θέατρο του παραλόγου υποστηρίζοντας ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για τις δηλώσεις του, την ίδια ώρα θέτει σε κίνδυνο τις τράπεζες καταψηφίζοντας την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, η οποία λειαίνει το έδαφος προκειμένου με την κεφαλαιακή ενίσχυση οι τράπεζες να περάσουν ευκολότερα τα stress test: « Ούτε στον Πιραντέλο και τον Ιονέσκο δεν θα βρούμε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Τη μία ημέρα ο Μιχελογιαννάκης ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα. Την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στον Στουρνάρα για να δηλώσει ότι στηρίζει την τραπεζική πίστη. Και μετά έρχεται εδώ και καταψηφίζει την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, η οποία ενισχύει την τραπεζική πίστη. Μου θυμίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο οποίος μιλούσε για απέραντο φρενοκομείο» είπε ο Άδωνις.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και προσωπικά στον κ. Στρατούλη, λέγοντάς του ότι είναι ο μόνος που δεν έχει δικαίωμα να τον κατηγορεί φού δύο χρόνια νωρίτερα δικές του δηλώσεις ήταν αυτές που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη φυγή καταθέσεων. «Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε επί προσωπικού. Εσείς ο ίδιος λέγατε ότι θα πάρετε τις καταθέσεις για να κάνετε ανάπτυξη και έφυγαν οι καταθέσεις. Τα ξεχάσατε» είπε.

Συνεχίζοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο ερώτηση που απηύθυνε ο κ. Λαφαζάνης στον κ. Χαρδούβελη για το αν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να καταθέσει την τροπολογία: «Ακούσαμε και το ακόμα καλύτερο: Τον Λαφαζάνη να ρωτάει Χαρδούβελη αν η τροπολογία έχει την έγκριση της ΕΚΤ. Ο κ. Λαφαζάνης της ΙΣΚΡΑ και του Λαπαβίτσα ο οποίος ισχυρίζεται ότι πρέπει να πάμε στην δραχμή ρωτάει τον Χαρδούβελη αν έχει την έγκριση της ΕΚΤ, την οποία δεν αναγνωρίζει. Οι δύο κυρίως εκπρόσωποι της δραχμής εγκαλούν εμένα. Θα μας τρελάνετε τελείως;».

Απαντώντας πάντως ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι η προ διετίας δήλωσή του παραποιήθηκε από την μονταζιέρα του Μαξίμου.

Παρέμβαση πάντως στο θέμα πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος κάλεσε και τις δύο πλευρές να μην μιλούν για καταθέσεις: "Σας συμβουλεύω όλους να μην μιλάει κανείς για καταθέσεις ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Ούτως ή άλλως λίγες έχουν μείνει" είπε.

Στο σημείο παρενέβη ξανά ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως διασφαλισμένες και εγγυημένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα