H task force του Παππά (ΦΩΤΟ)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΚΟΥ - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eνα πολυμελές επιτελείο έχει δημιουργήσει ο Νίκος Παππάς στο υπουργείο Επικρατείας και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με τους ανθρώπους του να αποτελούν ουσιαστικά τη δική του task force.

Οι αρμοδιότητές τους αγγίζουν μια σειρά από θέματα, από τις σχέσεις του υπουργού με την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Γερμανία και την ολομέτωπη σύγκρουση με τα media, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το εν λόγω

επιτελείο, μάλιστα, είναι πολυπρόσωπο και πολυσύνθετο, αφού ο κάθε ένας έχει συγκεκριμένη αποστολή. Οι δύο κύριοι «βραχίονες» του υπουργού Επικρατείας είναι ο Παναγιώτης Σκούτας και ο Λευτέρης Κρέτσος, οι οποίοι δεν έχουν εξωτερικά κοινά σημεία, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά, αλλά επιτελούν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Ο έμπειρος κ. Σκούτας, με πολυετή πορεία στον Συνασπισμό, ήταν από τους πρώτους που τάχθηκαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα από τις δημοτικές εκλογές του 2006, ενώ ανέλαβε την κρίσιμη θέση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού, με τον ρόλο του να είναι σαφής: έπρεπε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του υπουργείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τα αποτελέσματα της δουλειάς του έχουν φανεί ήδη.

Ο Παναγιώτης Σκούτας

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ η προεδρική πλειοψηφία ανασυντάσσεται με το όνομα «Ενωτική Κίνηση», για να απαντήσει στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και σε όλα τα μικρότερα ρεύματα, στηρίζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κίνηση έχει ο Π. Σκούτας, συνεργαζόμενος και με τον πατέρα του Ν. Παππά, Στέλιο, καθώς και με άλλους προεδρικούς, όπως ο Γ. Μπουρνούς και ο Κ. Πουλάκης.

Ο ρόλος του Λ. Κρέτσου είναι εκ διαμέτρου αντίθετος, παρόλο που προέρχεται και εκείνος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινωνιολόγος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Greenwich, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασχολείται αποκλειστικά με το magnum opus της κυβέρνησης, τη σύγκρουση με τα συμφέροντα στον χώρο των media και το ξεκαθάρισμα του τοπίου. Η πρώτη «τουφεκιά» του πολέμου, με την απαίτηση από την κυβέρνηση του τέλους χρήσης συχνοτήτων από τα κανάλια, ρίχθηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, με τον Λ. Κρέτσο να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.

Πρόσφατα μάλιστα επιβεβαίωσε και το επενδυτικό ενδιαφέρον Αράβων για είσοδο στα ελληνικά ΜΜΕ, με το συγκεκριμένο κομμάτι να βρίσκεται στα δικά του χέρια, αφού θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί η κατάσταση στα media. Στο επιτελείο του γενικού γραμματέα προστέθηκαν συν τω χρόνω ακόμα δύο πρόσωπα για να τον συνδράμουν, τα οποία υπάγονται στον ίδιο. Πρόκειται για τον Στέλιο Ράλλη, οικονομολόγο, με ειδίκευση στον στρατηγικό σχεδιασμό και τα πληροφοριακά συστήματα, καθώς και την Ανθή Τσόλια, με εμπειρία στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Δύο από τους συνεργάτες του Νίκου Παππά έχουν άμεση σχέση με τη Γερμανία και εργάζονται αθόρυβα, μελετώντας τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση της Ελλάδας με τη χώρα της Αγκ. Μέρκελ.

Ο δικηγόρος Παυσανίας Παπαγεωργίου, τακτικός αρθρογράφος της «Αυγής», με σπουδές Νομικής στο Αμβούργο, ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και πλέον βρίσκεται στο υπουργείο Επικρατείας, με το αντικείμενό του να αφορά τις σχέσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών και τα σκάνδαλα που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτές. Μάλιστα, τα συμπεράσματα που θα βγουν από την έρευνά του ίσως αποτελέσουν στο μέλλον ένα πολύτιμο εργαλείο για την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις της με τους Γερμανούς, αφού, όπως έχει διαφανεί στις συναντήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα ομόλογό του, όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις, τα ζητήματα διαφθοράς στην Ελλάδα που σχετίζονται με γερμανικές εταιρείες μπαίνουν πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Ο χρόνος, μάλιστα, για την έρευνα του κ. Παπαγεωργίου έχει αυξηθεί κατά πολύ, αφού πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου

Ο έτερος γερμανοτραφής συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας είναι ο Θάνος Παπάζογλου. «Σπεσιαλίστας» των μεταρρυθμίσεων και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποτελεί τη nouvelle vague των στελεχών που μπήκαν στην κρατική μηχανή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με θητεία στη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ) από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, η οποία καταργήθηκε, ενώ η σχέση του με τον γερμανικό παράγοντα στην Ελλάδα ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια, αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης και λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε στη Γερμανία για μεταπτυχιακό.

Ο Θάνος Παπάζογλου

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Μία από τις τελευταίες προσθήκες στο πολυεπίπεδο επιτελείο του Νίκου Παππά στο υπουργείο Επικρατείας είναι η Θεοδώρα Τσιπούρα. Από την εμπειρία της, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η συνεργασία της για έναν χρόνο με τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι σπουδές της, αφού έχει δύο πτυχία, από την ΑΣΟΕΕ και το Πάντειο, και δύο μεταπτυχιακά, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και αυτό του Τελ Αβίβ. Τα προσόντα της άλλωστε δικαιολογούν και την υψηλή αμοιβή της, που ανέρχεται σε 2.023 ευρώ. Στους στενούς συνεργάτες του κ. Παππά έχουν ενταχθεί επίσης η δικηγόρος Σοφία Λύκου, η οποία έχει πλήρη εικόνα για την (οικονομική και τεχνική) κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι αποσπάστηκε από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής, η Αγγελική Πανάγου, που θεωρείται expert στην πληροφορική και λειτουργεί ως η «χάκερ» του Νίκου Παππά, η Ειρήνη Αναστοπούλου, μόνιμη υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, και η Πηνελόπη Λούβρου.

Keywords
φωτο, εν λόγω, nouvelle vague, συριζα, media, τσιπρας, εκλογες, opus, μμε, συγκεκριμένο, ελλαδα, μερκελ, nouvelle, vague, εταιρεία, θεσσαλονικη, ασοεε, αθηνα, ενωση, expert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νικος παπαζογλου, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αγγελικη, εκλογες 2010 δημοτικες, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, ασοεε, γερμανια, θητεια, μμε, πηνελοπη, προγραμμα, αιτωλοακαρνανια, αμβουργο, ανθη, ατζεντα, βρισκεται, δικη, ευρω, ειρηνη, εν λόγω, εξελιξη, επρεπε, ερευνα, εταιρεία, εφημεριδα, ιδιο, θεοδωρα, εικονα, κυβερνηση, κινηση, νικο, ονομα, ουσιαστικα, παπαζογλου, παιδικα, παντειο, πανεπιστημιο αθηνων, πληροφορικη, ρολο, σαφης, συγκεκριμένο, σειρα, σοφια, τοπικη αυτοδιοικηση, υψηλη, χρονος, ελληνικα, ενωση, χωρα, υπουργειο, κομματι, media, nouvelle vague, nouvelle, opus, θανος, θεματα, vague, ξεκαθαρισμα, χερια
Τυχαία Θέματα