Gourmet στέκι στην Αθήνα από τον γαμπρό της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά

Του Γιώργου Νικολάου, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα σελίδα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία γύρισε πριν από λίγο καιρό ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, σύζυγος της Αλεξάνδρας Πάλλη, κόρης της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε με επιτυχία στον χώρο των επιχειρήσεων, αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική ρότα και να ασχοληθεί πλέον με τον τομέα της εστίασης.

Αρχές του έτους μαζί με κάποιους συνεργάτες του ίδρυσαν την εταιρεία

NKA, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των εστιατορίων, αποκτώντας το 30% των μετοχών της. Τον περασμένο Αύγουστο, βρήκε στην Πλατεία Δημοκρατίας, στον Χολαργό, το σημείο όπου θα στέγαζε το εστιατόριο, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές από τους ειδικούς της γαστρονομίας και όχι μόνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, το μαγαζί βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς και δεν είναι λίγα τα βράδια που μπορεί κανείς να δει, αν το επισκεφθεί, την κυρία Πετραλιά να απολαμβάνει τις σπεσιαλιτέ του γαμπρού της. Οι ιδιοκτήτες του ευελπιστούν να μετατρέψουν το «Souvlaki hall», όπως είναι η ονομασία του, στο νέο hot spot για το ελληνικό jet set των βορείων προαστίων και όχι μόνο. «Ηδη βλέπει κανείς εκεί γνωστά πρόσωπα της καλλιτεχνικής και κοσμικής Αθήνας», επισημαίνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» θαμώνας του μαγαζιού.

ΠΟΡΕΙΑ. Προτού γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, ο κ. Γιαννακόπουλος εργαζόταν σκληρά στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Στη συνέχεια όμως αναζήτησε σε άλλους προορισμούς την επαγγελματική του Ιθάκη. Ο φιλόδοξος χαρακτήρας, οι ικανότητές του, αλλά και οι γνωριμίες που έκανε στην πορεία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη μετέπειτα σταδιοδρομία του. Για μια περίοδο συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της notoscom, η οποία είχε εξαγοράσει το 50% των καταστημάτων χαρτικών της Πάλλης Α.Ε (ιδιοκτησίας του πατέρα της συζύγου του), ενώ κάποια στιγμή πέρασε και από τον τομέα της ενέργειας. Πριν επενδύσει στον χώρο της εστίασης, ο κ. Γιαννακόπουλος είχε εργαστεί και στην EPIC Χρηματιστηριακή, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετείχε ως μέλος και η σύζυγός του.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Παράλληλα με το επιχειρηματικό του success story, ο Νίνο, όπως τον αποκαλούν οι συγγενείς και οι στενοί του φίλοι, έχει καταφέρει να έχει έναν απόλυτα ισορροπημένο γάμο με τη σύζυγό του, Αλεξάνδρα Πάλλη. Οσοι τη γνωρίζουν μιλούν για τον ορισμό της δυναμικής γυναίκας, η οποία καταφέρνει να διακρίνεται σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης «Πάλλης Α.Ε.» και σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι αντιπρόεδρος της Eurocommerce, του θεσμικού συμβούλου της Commission, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση Ομοσπονδιών και Ενώσεων Εμπορικών Επιχειρήσεων. Στη Eurocommerce είναι εκλεγμένο μέλος της Διοικητικής Επιτροπής από τον Νοέμβριο του 2006. Επίσης, είναι γενική γραμματέας στο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ ήταν αντιπρόεδρος από το 2009.

Ταυτόχρονα με την πορεία της στον εκλογικό στίβο, η κ. Πάλλη ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, καθώς εξελέγη διαδοχικά στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για μία πενταετία διετέλεσε γενική γραμματέας του ΕΒΕΑ. Μάλιστα, στις ευρωεκλογές του 2009 είχε συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα εγκατέλειψε το κόμμα στο οποίο άφησε ισχυρό στίγμα η μητέρα της και ακολούθησε την καλή της φίλη, Ντόρα Μπακογιάννη, στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μετά από αυτή την εμπειρία, η Αλεξάνδρα Πάλλη αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις όποιες πολιτικές της φιλοδοξίες, παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές του φιλικού της περιβάλλοντος. «Εχει κληρονομήσει το ταλέντο της Φάνης. Αυτό που θα της ταίριαζε γάντι θα ήταν η δημαρχία της Γλυφάδας, αλλά έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί σε αυτή τη φάση. Ισως της στοίχισε που το 2010 η ηγεσία της Ν.Δ. είχε δώσει το χρίσμα στον Βαρβιτσιώτη», λέει χαρακτηριστικά στενός, διαχρονικός φίλος της οικογένειας.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και η σύζυγός του έχουν τέσσερα παιδιά και κατοικούν σε πολυτελή μονοκατοικία στην περιοχή της Βούλας. Συχνάζουν στα νότια προάστια, τα καλοκαίρια τα περνούν κυρίως στη Μύκονο και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα παραλιακά ρεστοράν της Βουλιαγμένης. Επίσης, διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις με εφοπλιστικές και πολιτικές οικογένειες και ιδιαίτερα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η πρώην υπουργός εθεάθη πριν από περίπου έναν μήνα να απολαμβάνει τις λιχουδιές του «Souvlaki hall» παρέα με γνωστό επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα