Υπέρ του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου ο Ζουράρις

Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ζουράρις την επιθυμία αλλαγής φύλου παιδιών και εφήβων που πλέον μπορεί να γίνει από την ηλικία των 15 ετών όπως προβλέπει νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε σε επιτροπή της Βουλής.

«Είναι

διαταραχή του οργανισμού και εμφανίζει μετά φαινόμενα στην ανάπτυξη του ανθρώπου και αυτό πρέπει να ρυθμιστεί γιατί είναι καθαρά ιατρικό θέμα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο RealFM.

Αφού υπενθύμισε ότι ο πατέρας του υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε για το σκεπτικό του ως εξής: «Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

Στο σχόλιο των δημοσιογράφων ότι θα τον κατηγορήσουν γιατί χαρακτηρίζει το θέμα αυτό «αρρώστια» ο κ. Ζουράρις απάντησε ότι «δεν λέω εγώ ότι είναι αρρωστια, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

Όσον αφορά την εν γένει στάση του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι «βεβαίως πρέπει να γίνει (σ.σ. η ρύθμιση), προφανώς θα το ψηφίσω.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις από την Εκκλησία όπως αυτές εκφράστηκαν τόσο από την Ιερά Σύνοδο όσο και από το Άγιο Όρος ο κ. Ζουράρις αναγνώρισε το δίκαιωμά τους να παρεμβαίνουν «διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός» σχολίαζοντας, ωστόσο, ότι «στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη διαφοροποίηση βουλευτών των ΑΝΕΛ για το εν λόγω άρθρο είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα με το να ψηφίζουν διαφορετικά οι συνάδελφοί μου βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ξέρω ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει πολλές φορές κατά συνείδηση».

Πηγή: Protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα